Cele mai citite
 


Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea datele medicale pe cardul naţional de asigurat
duminică, 7 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru intenţionează să iniţieze un proiect legislativ de modificare şi completare a legii care vizează accesarea rapidă a informaţiilor privind istoricul medical al pacientului prin utilizarea cardului naţional de asigurat.
Deputatul ieşean a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că pe acest card vor fi completate informaţii minime precum istoricul afecţiunilor, procedurile, investigaţiile, intervenţiile medicale suferite de o persoană de-a lungul vieţii.

'Prin acest card naţional se va face accesarea facilă şi rapidă a istoricului medical - antecedente eredo-colaterale, antecedente personale fiziologice şi patologice, precum şi investigaţiile, intervenţiile medicale/chirurgicale, tratamente aplicate, durata spitalizării, rigurozitatea respectării indicaţiilor medicale chiar şi atunci când nu se pot obţine date de la pacienţi sau aparţinători', a explicat Tudor Ciuhodaru, care este şi coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi.

Astfel, susţine deputatul, se asigură rapiditatea actului medical în urgenţă, precum şi o judicioasă utilizare a resurselor umane şi materiale, permiţând totodată evitarea plimbării pacientului între unităţile sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea introducerea pe cardul de asigurat a opţiunii de donare de organe Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune, luni, un proiect legislativ de modificare a legii?privind îmbunătăţirea donării şi transplantului de organe,?în condiţiile creşterii numărului potenţialilor receptori şi a scăderii continue a numărului de potenţiali donatori, prin introducerea pe cardul de asigurat...
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru cere deblocarea posturilor de la Ambulanţă Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru cere Ministerului Sănătăţii deblocarea posturilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi, arătând că numărul echipajelor care pot interveni a scăzut cu peste 30%, fapt ce pune în pericol viaţa ieşenilor.
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...