Cele mai citite
 


CMMB va monitoriza agresiunile pacienţilor asupra medicilor
marţi, 9 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Biroul Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din Bucureşti a decis să monitorizeze cazurile de agresiune la adresa medicilor, punând la dispoziţia acestora, pe pagina web a CMMB (www.cmb.ro), un formular pentru declararea şi înregistrarea oricărui eveniment de acest fel survenit în timpul exercitării profesiei.
Declaraţiile privind agresiunile vor putea fi înregistrate începând din 15 martie a.c., se arată într-un comunicat remis presei.

Această măsură vine ca urmare a incidentului grav petrecut în Ambulatoriul Spitalului Universitar din Bucureşti, când un medic psihiatru a fost rănit de un pacient în timpul consultaţiei.

Violenţele împotriva medicilor sunt din ce în ce mai frecvente. În unele situaţii, aceste violenţe s-au soldat cu decesul medicului, cazul din 2008, iar relatările privind agresiunile asupra personalului medical din serviciile de ambulanţă sunt, din păcate, tot mai frecvente, relevă sursa citată.

''Cu un an în urmă, atrăgeam atenţia asupra pericolului major pe care îl poate reprezenta o campanie total disproporţionată faţă de realitate, care ignoră, până la ştergerea cu buretele, realizările de excepţie ale multora dintre colegii noştri. Din nefericire, ceea ce s-a întâmplat cu câteva zile în urmă a demonstrat că nu exageram în aprecierile noastre. Ceea ce incriminam noi atunci, formulări de genul 'măcelari cu stetoscop', 'criminali în halate albe', 'spitalul morţii', 'condamnat la îngrijire medicală în România', folosite doar pentru a genera impresia de ştiri din categoria 'senzaţional', au putut produce efecte de neînchipuit în rândul populaţiei, cu atât mai mult asupra celor al căror discernământ este diminuat'', susţin reprezentanţii CM MB.

CMMB aşteaptă de la autorităţile legislative şi de la forurile decizionale din Sănătate să găsească soluţii pentru evitarea unor astfel de evenimente nefericite.

Una dintre soluţii ar fi votarea şi legiferarea proiectului de lege care prevede ca actele de violenţă săvârşite de bolnavi sau de membrii familiilor acestora împotriva personalului medical aflat în exerciţiul funcţiunii să fie considerate ultraj, apreciază reprezentanţii CMMB.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: 86% dintre medici au fost expuşi în cel puţin o circumstanţă la agresiune verbală Un raport prezentat marţi la Colegiul Medicilor Bucureşti arată că 86% dintre medici au fost expuşi în cel puţin o circumstanţă la agresiune verbală.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Grasu (Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă): Deficitul de personal este de 42%; 80% dintre maşini au peste 8 ani Deficitul de personal la Ambulanţă este de 42% la nivel naţional, iar 80% dintre maşini au peste opt ani, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă din România, Cristian Grasu.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Legea RCA, Statutul personalului din serviciile de ambulanţă şi modificarea Codului Muncii, adoptate de Senat (sinteză) Senatul a adoptat, în această săptămână, Legea RCA, Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă şi a adus modificări la Legea privind finanţarea activităţii partidelor politice, precum şi la Codul Muncii în sensul declarării Zilei Copilului sărbătoare...
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...