Cele mai citite
 


Farmaciştii covăsneni îi solicită sprijin ministrului Sănătăţii
marţi, 9 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi farmacişti din judeţul Covasna îi solicită sprijin ministrului Sănătăţii pentru deblocarea sumelor neachitate în contul medicamentelor destinate bolnavilor de cancer, diabet şi celor care au suferit transplanturi de organe.
Ei i-au adresat un memoriu ministrului Cseke Attila, susţinând că, dacă nu vor fi ajutaţi, nu vor mai avea fonduri pentru a le putea asigura medicamentele bolnavilor, indispensabile pentru continuarea tratamentelor.
Farmaciştii au menţionat că valoarea sumelor nedecontate de Ministerul Sănătăţii pentru medicamentele bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate se cifrează la peste 1,6 milioane de lei numai la nivelul judeţului Covasna.
Potrivit semnatarilor memoriului, Guvernul a prelungit termenul de plată şi la medicamentele gratuite şi compensate, la 180 de zile de la validarea facturii, iar astfel s-a ajuns în situaţia ca facturile depuse pe data de 5 septembrie anul trecut să nu fi fost decontate nici în prezent.
Preşedintele Colegiului farmaciştilor din judeţul Covasna, Nagy Andras, a declarat, pentru AGERPRES, că în astfel de condiţii o parte dintre farmacii, în special din mediul rural, vor da faliment, iar acest lucru se va răsfrânge negativ asupra cetăţenilor ce vor fi nevoiţi să străbată kilometri întregi până la cel mai apropiat punct farmaceutic chiar şi pentru o simplă aspirină.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest. Preşedintele...
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.
Covasna: Farmaciştii ameninţă cu sistarea medicamentelor începând cu data de 1 august Mai mult de jumătate din cele 70 de farmacii din judeţul Covasna nu mai eliberează medicamente pentru diabetici, pentru bolnavii de cancer şi pentru ceilalţi pacienţi cuprinşi în Programele Naţionale de Sănătate, din cauza epuizării plafonului alocat, iar începând cu data de 1 august este posibil să...
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.
Covasna: Farmaciştii continuă să elibereze medicamentele gratuite şi compensate, dar blochează programele de sănătate Farmaciştii covăsneni, care au ameninţat cu sistarea eliberării medicamentelor începând cu data de 1 august ca urmare a epuizării plafonului financiar alocat, sunt dispuşi să facă un compromis în ceea ce priveşte medicamentele gratuite şi compensate, dar nu şi în privinţa programelor naţionale de sănătate...
Nicolăescu: În 2013 a crescut numărul donatorilor de organe şi numărul de transplanturi, va creşte şi finanţarea Numărul donatorilor de organe şi numărul de operaţii de transplant a crescut în 2013, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii prevede o mai mare finanţare a acestui sector, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la audierile pe buget din comisiile parlamentare de profil.