Cele mai citite
 


Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri a fost reabilitat
vineri, 27 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 27 feb /Agerpres/ - Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri a fost reabilitat şi refuncţionalizat, el fiind redat circuitului medical după doi ani de lucrări, în prezent situându-se la standarde europene.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că unitatea medicală a fost reabilitată printr-un program al Ministerului Dezvoltării, cu fonduri provenite de la bugetul local al sectorului 1,în procent de 68,63% şi cu bani de la Banca Mondială în procent de 31,37%, costul total al investiţiei fiind de 8.972.465,180 lei. Potrivit edilului sectorului 1, spitalul a fost consolidat la coeficientul corespunzător de asigurare seismică şi dotat cu echipamente medicale şi instalaţii pentru utilităţi de ultimă generaţie.

Chiliman a adăugat că autorităţile locale sunt preocupate de consolidarea tuturor celor 8 spitale din sectorul 1, astfel, încât la un eventual cutremur, ''să nu se mai întâmple ca în 1977, când spitalele au rămas fără energie, materiale sanitare şi au funcţionat ca pe front''. Primarul sectorului 1 a subliniat că Bucureştiul avea nevoie de un astfel de spital, la standarde europene, cu atât mai mult cu cât aici vin cazuri grave nu numai din Capitală, ci şi din ţară, cum a fost şi cazul minerilor accidentaţi. El a adăugat că în perioada următoare urmează să fie amenajat spaţiul verde şi refăcut gardul spitalului.
"Investiţia de la Spitalul e Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri permite derularea unui act medical de calitate, de nivel european, unitatea medicală fiind gata oricând şi în orice situaţie să facă faţă accidentelor colective de muncă cu specific de arsuri, în limita celor 70 de paturi", a subliniat Andrei Chiliman.
El a adăugat că la Spitalul de Urgenţă Floreasca va fi consolidată o Secţie de Chirurgie pentru politraumatizaţi cu arsuri, urmând să fie consolidat şi reabilitat şi Spitalul Clinic de Stomatologie.
Primarul sectorului 1 a evidenţiat că din 2005 a început un amplu program de consolidare şi modernizare a celor opt spitale pe care le administrează. În acest scop, în ultimii patru ani, au fost alocaţi de la bugetul local al sectorului 1 peste 78 de milioane lei, din care 28 de milioane lei în 2008.
Primăria sectorului 1 are în vedere finalizarea, consolidarea şi modernizarea Spitalului Clinic "Sfânta Maria", extinderea Clinicii de Hemodializă din Cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila", consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii principale a Spitalului "Carol Davila". Alte lucrări se vor mai efectua la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu'', unde se intenţionează construirea unei Clinici de Chirurgie cardiovasculară pentru copii.
"Pentru Primăria sectorului 1, investiţiile în sănătate sunt esenţiale. Am început încă din 2005 consolidarea şi modernizarea spitalelor pe care le administrăm. Obiectivul acestui amplu program de investiţii îl reprezintă transformarea celor opt spitale aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 în clinici moderne, cu aparatură de ultimă generaţie, în care actul medical să se desfăşoare în condiţii de siguranţă atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi", a subliniat edilul sectorului 1. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.