Cele mai citite
 


Ministrul turc al familiei susţine că homosexualitatea este 'o dezordine biologică'
marţi, 9 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul turc pentru femei şi familie, Selma Aliye Kavaf, a provocat indignare în rândul asociaţiilor de gay şi lesbiene din ţara euro-asiatică, susţinând că homosexualitatea este 'o dezordine biologică', care ar trebui să primească tratament medical, transmite luni Efe.
Homosexualitatea este 'o tulburare biologică. Este ceva ce poate fi tratat medical. De aceea, nu aprob uniunile homosexuale. Ministerul nostru nu are niciun studiu cu privire la acest lucru', a afirmat Kavaf, în declaraţii date ziarului Hurriyet.

'Aliye Kavaf nu este nici doctor, nici psihiatru. Pe baza cărei specializări pune diagnosticul de dezordine biologică?', a protestat luni, pentru Efe, Ali Erol, din partea Asociaţiei de gay şi lesbiene KaosGL.

La rândul său, Selcuk Candansayar, profesor al Departamentului de Psihiatrie de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Gazi din Ankara, a declarat pentu Efe că declaraţiile în cauză sunt nu numai 'nefericite', dar şi 'periculoase'.

'Să susţii la ora actuală că /în cazul homosexualităţii/ este vorba de o boală, când lumea a renunţat încă de acum 40 de ani să o descrie drept o boală, va da aripi atitudinilor homofobe din ţară', a afirmat Candansayar.

Potrivit lui Kursat Kahramanoglu, un editorialist al ziarului BirGun şi secretar general al Uniunii Internaţionale a Gay-lor şi Lesbienelor, ministrul încearcă să atragă simpatia din partea partidului islamist aflat la guvernare.

'Aceasta este ultima declaraţie care ar fi putut fi făcută într-o societate plină de prejudecăţi. Ce anume este o dezordine biologică? Trebuie cumva să ne corectăm genele?', s-a întrebat, retoric, Kahramanoglu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost trimisă în judecată de Parchetul General, în stare de arest preventiv, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Şefa Secţiei de Psihiatrie a SCJU Arad, prof dr Delia Podea, ridicată şi dusă la audieri Şeful Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prof dr Delia Marina Podea, cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, a fost ridicată, marţi după-amiază, de anchetatori şi dusă la audieri.
Şefa Secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, arestată pentru 30 de zile Tribunalul Bucureşti a decis miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a Deliei Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale în dosarul testărilor ilegale de medicamente...
Şefa secţiei de Psihiatrie de la Spitalul din Arad, reţinută în dosarul testărilor ilegale de medicamente Delia Marina Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost reţinută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.
Arad: Şefa secţiei de Psihiatrie a SCJU, vizată de percheziţiile în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ Arad, 31 mai /Agerpres/- Poliţiştii arădeni au percheziţionat, marţi, cabinetele unor medici de pe reza judeţului, între care şi la cel al prof. dr. Delia Marina Podea, şeful Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care este suspectată de faptul că ar fi solicitat bani de la...
Arad: Fosta şefă a secţiei Neuropsihiatrie din cadrul SCJU, dr Delia Podea, plasată în arest la domiciliu Tribunalul Arad a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv în cazul fostei şefe a Secţiei de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul neuropsihiatru Delia Podea, cu arestul la domiciliu.