Cele mai citite
 


Două pahare de vin pe zi le ajută pe femei să lupte împotriva obezităţii
marţi, 9 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile care beau două pahare de vin, bere sau băuturi spirtoase pe zi sunt mai puţin supuse riscului de la lua în greutate decât cele care nu beau deloc, arată un studiu publicat luni şi preluat de AFP.
Cercetători de la Brigham and Women's Hospital din Boston (Statele Unite, nord-est) au desfăşurat un studiu pe 19.000 de femei din America care nu aveau probleme de greutate, de peste 39 de ani, pe care le-au întrebat câte pahare de alcool consumă zilnic. Le-au urmărit aproape 13 ani.

În cadrul acestui eşantion, cel mai mare grup - 7.346 persoane - a fost format din femei care nu beau deloc alcool, potrivit acestui studiu publicat luni în Archives of Internal Medicine, publicaţie a Asociaţiei medicale americane.

Al doilea grup ca mărime (6.312 femei, aproape o treime din total) a cuprins femei care au spus că beau echivalentul unei treimi pahar de vin, bere sau alt alcool pe zi, în timp ce 20% au spus că beau echivalentul unui pahar, 6%, a două pahare şi 3%, peste două pahare. Paharul de alcool considerat standard în SUA, fie că este unul de vin (15 cl), de bere (35 cl) sau o doză de 43 ml de alcool tare, conţine aceeaşi cantitate de alcool - 14 gr.

În timpul celor 13 ani, femeile care nu beau deloc au luat cel mai mult în greutate, iar cele care beau echivalentul a două pahare pe zi au rezistat cel mai bine la surplusul de kilograme. Cea mai potrivită băutură împotriva kilogramelor s-a dovedit vinul roşu , dar toate tipurile de alcool consumate - vin alb, bere sau băuturi spirtoase - au arătat aceeaşi 'asociere inversă între consumul de alcool şi riscul creşterii în greutate sau al obezităţii', potrivit studiului.

Autorii lui se abţin totuşi să recomande consumul de alcool ca mijloc de luptă împotriva obezităţii, din cauza problemelor medicale şi psiho-sociologice asociate alcoolului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un pahar de alcool l-ar face pe consumator mai atrăgător (studiu) Un pahar de alcool ar modifica în mod favorabil aspectul feţei, făcându-l mai atrăgător pe consumator. Mai mult de două pahare duc însă la efectul contrar - este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Bristol care a realizat un studiu pe această temă.
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
Vinul roşu le face bine diabeticilor (studiu) Un pahar de vin roşu la cină îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Alcoolul şi dragostea au aproape acelaşi efect asupra creierului (studiu) Dragostea şi consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) şi publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.