Cele mai citite
 


Transmiterea HIV de la mamă la copil ar putea fi eliminată până în 2015
marţi, 9 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Eliminarea 'aproape totală' a transmiterii virusului imunodeficienţei umane (HIV) de la mamă la copil va fi posibilă în 2015, dacă este menţinut ritmul actual al cercetărilor medicale, au informat, luni, responsabilii Fondului global de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului, transmite Efe.

O lume în care să nu se nască niciun copil seropozitiv va fi posibilă cu adevărat în intervalul începând de acum şi până în 2015, a dat asigurări directorul executiv al Fondului, Michel Kazatchkine, într-un comunicat consacrat prezentării progreselor înregistrate în derularea proiectului pe care îl conduce.

Fondul prevede, totodată, 'o reducere spectaculoasă a morţilor provocate de paludism/malarie' în următorii cinci ani, perioadă în care este posibilă de asemenea reducerea la jumătate a incidenţei tuberculozei.

Potrivit raportului prezentat luni, programele finanţate de Fondul Mondial salvează zilnic cel puţin 3.600 de vieţi, ceea ce face ca - de la crearea sa în 2002 - să fie salvate 4,9 milioane de vieţi.

'Pandemia nu este eradicată în multe ţări', a subliniat la rândul său directorul executiv al programului ONU pentru lupta împotriva SIDA, Michel Sidibe.

Conform datelor oferite de Fond, 2,5 milioane de persoane se află sub tratament retroviral împotriva HIV, fiind distribuite totodată 1,8 milioane de prezervative pentru a frâna ritmul de răspândire a bolii.

Circa 6 milioane de bolnavi de tuberculoză sunt trataţi în prezent în întreaga lume.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prezervative şi seringi în închisori pentru a lupta împotriva SIDA Distribuirea unor tratamente de substituţie, seringi şi prezervative în rândul deţinuţilor este crucială în lupta împotriva efectelor devastatoare ale drogurilor şi transmiterii SIDA în închisori, au avertizat experţi din întreaga Europă reuniţi la Bucureşti, relatează vineri AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Închisorile româneşti luptă împotriva răspândirii SIDA şi a TBC România comunistă era un vast bârlog de spioni şi de paranoia, cu mii de persoane închise într-unul dintre cele mai crude sisteme de detenţie din Europa de Est. La 20 de ani după căderea comunismului, în spatele gratiilor deţinuţii stau din alte cauze, însă au în continuare multe motive de a se teme...
OMS: Două milioane de adolescenţi trăiesc infectaţi cu HIV Peste două milioane de adolescenţi din întreaga lume trăiesc infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane dobândite (HIV) şi majoritatea acestora nu primesc un tratament adecvat, potrivit datelor difuzate luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite EFE.