Cele mai citite
 


Merck şi Sanofi îşi unesc diviziile de medicamente pentru animale
miercuri, 10 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două mari companii farmaceutice, Merck & Co. şi Sanofi-Aventis, au decis să-şi unească diviziile de medicamente pentru animale, noua societate urmând să devină lider pe piaţa de medicină veterinară, estimată la 19 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Noul joint-venture va combina divizia Merial a Sanofi cu divizia Intervet/Schering-Plough (ISP) a celor de la Merck. În cadrul acestei tranzacţii, Sanofi va plăti Merck 250 de milioane de dolari, iar ambele firme vor deţine 50 de procente în noua societate.

Joint-venture-ul combină poziţia de lider a Merial pe piaţa medicamentelor pentru animalele de companie cu poziţia puternică a Merck/ISP pe piaţa medicamentelor pentru animale din crescătorii, în principal bovine. Merial este concentrat pe cele două Americi, în timp ce ISP este mai prezent în Europa şi pieţele emergente.

Dacă va obţine aprobarea organismelor antitrust, noua societate va fi viitorul lider pe piaţa de medicină veterinară, cu o cotă de 29 de procente, devansând actualul lider Fort Dodge, divizia grupului american Pfizer Inc, care controlează aproximativ 20 la sută din piaţă. Împreună, Merial şi Intervet au avut anul trecut vânzări de 5,3 miliarde de dolari şi un personal de 13.600 de angajaţi. Locul unde va fi sediul central al noii societăţii nu a fost încă decis.

Directorii de la Sanofi şi Merck au refuzat să precizeze care ar fi posibilele obstacole ce ar putea fi ridicate de autorităţile antitrust faţă de noul joint-venture şi nici care sunt reducerile de costuri pe care le aştepată de la combinarea celor două divizii.

Directorul general de la Sanofi, Chris Viehbacher, a apreciat că, în viitor, creşterea cererii ar putea fi sprijinită de extinderea clasei mijlocii pe pieţele emergente, precum şi de faptul că din ce în ce mai multe persoane vârstnice deţin animale de companie.

'Activităţile legate de medicina veterinară au fost destul de stabile şi rezistente în contextul crizei economice din 2009 şi, pe viitor, ne aşteptăm ca aceste activităţi să ne permită să profităm de trendurile de creştere', a declarat Viehbacher.

Analiştii estimează că piaţa medicamentelor pentru animale ar urma să crească cu cinci procente anual până în 2014.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Sanofi conduce clasamentul companiilor farmaceutice din România Clasamentul celor mai mari companii farmaceutice din România continua sa fie dominat de Sanofi, urmata de Hoffman La Roche şi Novartis, arata ultimul raport Cegedim intitulat "Pharma & Hospital Report", scrie luni Ziarul financiar.
Comisia Europeană bănuieşte unele companii farmaceutice de practici anticoncurenţiale Comisia Europeană a confirmat că, la 30 noiembrie, oficiali ai săi au efectuat inspecţii inopinate la o serie de companii active în sectorul farmaceutic, în mai multe state membre, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale în domeniu, relevă vineri un comunicat publicat pe site-ul oficial...
Companii farmaceutice japoneze testează tratamente personalizate de cancer pe baza datelor genetice Un grup de companii farmaceutice şi tehnologice japoneze dezvoltă un sistem menit să personalizeze tratamentele bolnavilor de cancer, pornind de la informaţia lor genetică, astfel încât să sporească eficienţa acestor tratamente, informează luni ziarul Nikkei, citat de EFE.