Cele mai citite
 


Vâlcea: Deficit de personal la Serviciul de Ambulanţă
miercuri, 10 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Vâlcea se confruntă cu deficit de personal, de mai bine de un an, şi nu poate face angajări.
'Ordonanţa prin care au fost îngheţate posturile ne-a prins cu garda jos. Degeaba, potrivit legii, la 7 locuri libere putem angaja pe cineva. Noi avem locuri libere destule, dar nu putem face nimic', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul de sindicat de la Ambulanţa Vâlcea, Petre Duinea.

El a dat ca exemplu cazul Bălceşti, unde nu există cadre medicale suficiente, la fel şi la Brezoi sau Râmnicu Vâlcea.

'Ne trebuie cel puţin 4 - 5 medici şi asistente pentru a spori calitatea serviciilor medicale. Nu poţi oferi un prim-ajutor doar cu brancardieri', a subliniat Duinea.

Potrivit acestuia, salariile în domeniu nu sunt tocmai mici. El spune că în timp ce un medic debutant poate ajunge la 1.500 de lei, un medic cu vechime poate lua, în medie, 3.000 de lei. 'Cu toate acestea, nu s-au înghesuit mulţi doritori la ultimele examene. În general, medicii de familie au venit la aceste examene. Prin presiuni sindicale am reuşit să păstrăm sporurile cuvenite angajaţilor din acest sistem', a spus liderul de sindicat.

La o populaţie de 410.000 de locuitori, personalul operativ al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea numără 210 angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
Covasna: Serviciul de Ambulanţă solicită sprijinul medicilor de familie Serviciul de Ambulanţă Covasna se confruntă cu o lipsă acută de medici, iar pentru a putea a asigura liniile de gardă a solicitat sprijinul medicilor de familie, oferindu-se să le plătească orele lucrate.
Serviciul de Ambulanţă Vaslui funcţionează cu doar 60% din personal Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează cu doar 60% din necesarul de personal, iar angajaţii fac faţă cu dificultate tuturor solicitărilor venite din partea pacienţilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Aurora Popa.
Vâlcea: Serviciul de Ambulanţă solicită înfiinţarea unei staţii la Voineasa pentru Transalpina Ski Resort Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Petre Duinea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că este nevoie urgentă de înfiinţarea unui post de ambulanţă la Voineasa, Transalpina Ski Resort fiind singura staţiune din ţară care nu dispune de un astfel de serviciu.