Cele mai citite
 


Cancerul de prostată, favorizat de consumul prea mare de lapte
miercuri, 10 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conform unui studiu realizat la Universitatea din Montreal, ar exista o legătură între consumul ridicat de lapte şi creşterea riscului apariţiei cancerului de prostată. Au fost testate 200 de produse lactate în cadrul unui studiu epidemiologic efectuat de doi profesori din Canada şi Italia. Concluziile sale arată că un consum zilnic de 470 g de produse lactate ar dubla riscul apariţiei cancerului de prostată, faţă de un consum de 125 g pe zi, informează publicaţia franceză Maxisciences.
Pentru a ajunge la aceste rezultate, aproape 400 de persoane au răspuns la un chestionar asupra consumului de produse lactate. Dintre acestea, 197 sufereau de cancer de prostată. Această legătură ar apărea numai la consumul de lapte. Celelalte produse lactate, ca brânza, iaurturile, smântâna n-ar avea acelaşi efect asupra organismului.

Cercetătorii nu ştiu deocamdată de ce numai laptele este implicat în dezvoltarea acestui cancer, însă sunt de părere că grăsimea animală prezentă în lapte ar putea dezactiva genele de suprimare a tumorilor canceroase sau că un metabolit al vitaminei D, care ajută la încetinirea creşterii celulelor canceroase, ar fi distrus de calciu. Nimic nu este încă sigur. Autorii studiului precizează că un 'mecanism necunoscut încă ar putea rezulta din interacţiunea unor compuşi ai laptelui cu alte produse alimentare, care să crească riscul de cancer'.

O scrisoare difuzată de Academia Naţională de Medicină a lăudat recent binefacerile laptelui asupra organismului, scriind că nu va lăsa 'să circule afirmaţii gratuite despre lapte, una din substanţele esenţiale pentru sănătatea noastră'. Academia recomandă asocierea calciului (1.200 - 1.500 mg/zi) cu vitamina D pentru a scădea riscul de fracturi pe termen mediu şi lung. Ea adaugă că, 'în ceea ce priveşte apariţia cancerelor, mai ales de prostată, studiile epidemiologice de care dispunem nu ne permit nicio concluzie definitivă, din cauza existenţei multor factori de confuzie'.

Studiul care arată corelaţia între consumul de lapte şi dezvoltarea cancerului de prostată va fi publicat la sfârşitul lui martie în jurnalul Wiley. În el se scrie că un consum de peste 90 g de nuci pe lună scade cu 50% riscul de a dezvolta acest tip de cancer.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Cancerul de prostată măreşte riscul de formare a polipilor precanceroşi în colon (studiu) Bărbaţii atinşi de cancer de prostată întâmpină un risc crescut de formare a unor polipi precanceroşi în colon, conform unui studiu realizat de medici americani şi publicat marţi, transmite AFP.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...