Cele mai citite
 


Noi terapii pentru slăbit
miercuri, 10 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Sănătatea depinde, în mare măsură, de obiceiurile şi deprinderile care formează stilul nostru de viaţă, susţin specialiştii nutriţionişti.

Acest lucru include alimentaţia, mişcarea pe care o facem zilnic şi, nu în ultimul rând, calitatea relaţiilor noastre sociale. Activitatea fizică constantă, controlul greutăţii, o alimentaţie şi un stil de viaţă echilibrate pot contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate.
Obezitatea este o problemă de sănătate publică din ce în ce mai îngrijorătoare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii denumind-o o problemă de proporţii epidemice. În Europa, un studiu arată că 88% dintre respondenţi nu sunt conştienţi de riscurile ridicate ale excesului de ţesut adipos visceral asupra sănătăţii.
Ţesutul visceral adipos (sau grăsimea viscerală) este ţesutul adipos din interiorul cavităţii abdominale, ce înconjoară organele interne. Prezenţa în exces a acestui tip de grăsime viscerală implică mai multe riscuri pentru sănătate.
Nu poate fi văzută sau simţită, dar este activă metabolic şi, în exces, poate să crească riscul de boli cronice, precum diabetul zaharat de tip 2 şi bolile cardiovasculare, două dintre principalele cauze de mortalitate la nivel internaţional. De asemenea, potenţează factorii de risc precum nivelurile crescute de colesterol (LDL) şi insulino-rezistenţa. Deşi majoritatea oamenilor îşi doresc să slăbească în primul rând din motive estetice, reducerea excesului de grăsime din interiorul abdomenului este la fel de importantă, contribuind la scăderea riscului de apariţie a unor boli cronice.
Grăsimea viscerală este determinată de mai mulţi factori, precum o dietă bogată în grăsimi saturate şi un stil de viaţă sedentar, bărbaţii fiind mai predispuşi la apariţia unui depozit de grăsime de tip visceral decât femeile aflate în perioada dinaintea menopauzei. Vârsta este un factor important de influenţă a vitezei metabolismului, determinând şi nivelul de grăsime viscerală acumulată în organism.
Medicamentul Alli (orlistat 60 mg) vine în sprijinul celor care doresc să scape de excesul ponderal în mod sănătos şi pe termen lung, fiind primul şi singurul medicament pentru scăderea în greutate pentru adulţii supraponderali de peste 18 ani şi cu un indice de masă corporală IMC 28, aprobat în Uniunea Europeană, disponibil în farmacii fără prescripţie medicală.
Conform studiilor clinice, administrarea capsulelor Alli în asociere cu un regim alimentar moderat hipocaloric, cu un conţinut redus de grăsimi, poate conduce atât la reducerea semnificativă a greutăţii, cât şi la diminuarea grăsimii viscerale periculoase pentru organism. Pentru fiecare 2 kg pe care pacientul le pierde cu ajutorul dietei, medicamentul îl poate ajuta să piardă încă 1 kg.
În urma celor mai recente studii s-a dovedit că persoanele supraponderale care urmează programul cu acest medicament şi dietă hipocalorică, cu un conţinut redus de grăsimi, pierd în greutate cu 50% mai mult decât doar prin dietă şi îşi îmbunătăţesc şi starea de sănătate. În plus, pierd nu doar 5% din greutatea corporală, ci mai ales 10% din ţesutul adipos visceral dăunător organismului, faţă de valorile măsurate iniţial. De asemenea, studiul arată că încă din a 12-a săptămână, se reduce semnificativ circumferinţa taliei, cel mai bun etalon pentru măsurarea ţesutului adipos visceral.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grăsimile din zona abdomenului, periculoase pentru sănătate şi inestetice Rezultatele unui nou studiu, măsurate cu echipamente de imagistică prin rezonanţă magnetică de ultimă generaţie, arată că administrarea capsulelor alli? (orlistat 60 mg), în asociere cu un regim alimentar hipocaloric cu un conţinut redus de lipide, poate conduce atât la reducerea semnificativă a greutăţii...
Despre riscurile alimentaţiei nesănătoase, cu Prof. Dr. Nicolae Hâncu Alimentaţia nesănătoasă are consecinţe grave asupra calităţii şi duratei vieţii. Potrivit celor mai recente date emise de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, principalele cauze de mortalitate în lume sunt provocate de un stil de viaţă nesănătos în ceea ce priveşte alimentaţia şi nutriţia...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...