Cele mai citite
 


AUMFR: Examenul de admitere la medicină va avea loc în 21 iulie
miercuri, 10 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) au decis, ca miercuri, 21 iulie 2010, să fie data unică a concursului de admitere, pentru universităţile membre ale asociaţiei.
În cadrul reuniunii, care a avut loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca, s-a convenit stabilirea unor principii comune în ceea ce priveşte armonizarea curriculară pentru iniţierea unor programe de mobilităţi interne, uniformizarea criteriilor de admitere, stabilirea unor criterii comune pentru acordarea de burse din venituri proprii, s-a propus introducerea unui capitol distinct în viitoarea lege a educaţiei, privind învăţământul universitar medical, ţinând cont de particularităţile acestuia şi de faptul că formarea şi exercitarea profesiilor medicale este reglementată sectorial în UE.
În acest sens, va fi înaintată Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului o propunere, în numele AUMFR, referitoare la organizarea şi funcţionarea învăţământului superior medical.
Deoarece responsabilitatea pregătirii prin rezidenţiat revine universităţilor de medicină şi farmacie, tematica şi bibliografia pentru anul 2010 vor rămâne neschimbate, iar concursul va fi naţional, organizat într-un singur centru universitar, cu evaluare unitară şi repartiţie naţională.
Totodată, s-a solicitat publicarea metodologiei şi a locurilor cu 6 luni înainte de concurs, precum şi înfiinţarea unor departamente de funcţionare, cu birouri tehnice, în cadrul universităţilor membre, cu aprobarea alocării posturilor aferente de către MECTS.
Pentru rezidenţiatul din anul 2011, o comisie formată din reprezentanţi ai MECTS, MS, AUMFR şi asociaţii ale rezidenţilor şi studenţilor medicinişti va actualiza tematica, bibliografia şi metodologia de concurs. Rezultatele acestei analize vor fi făcute publice şi vor sta la baza propunerilor legislative de modernizare a rezidenţiatului.
AUMFR a fost înfiinţată în luna iulie 2008, la iniţiativa universităţilor de medicină şi farmacie din România, din dorinţa de a crea un forum în care universităţile membre să dezbată problemele cu care se confruntă învăţământul medical şi să ia decizii comune, concretizate în soluţii constructive care vor fi prezentate Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precum şi Ministerului Sănătăţii.
La reuniune au fost prezenţi prof. dr. Florian Popa - rectorul UMF 'Carol Davila' Bucureşti, prof. dr. Constantin Ciuce - rectorul UMF 'Iuliu Haţieganu' Cluj-Napoca, prof. dr. Adrian Săftoiu - rectorul UMF Craiova, prof. dr. Vasile Astărăstoae - rectorul UMF 'Gr.T. Popa' Iaşi, prof. dr. Constantin Copotoiu - rectorul UMF Târgu-Mureş şi prof. dr. Ştefan Drăgulescu - rectorul UMF 'Victor Babeş' Timişoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acad.prof. dr. Ioanel Sinescu: Concurenţa la UMF 'Carol Davila', cea mai mare după 1989 Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...