Cele mai citite
 


Proiect în domeniul sănătăţii mintale, finanţat de UE
sâmbătă, 28 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 28 feb /Agerpres/ - Centrul de Sănătate Mintală (CSM) din Câmpulung Moldovenesc şi Fundaţia caritabilă ''Orizonturi'' derulează proiectul ''Alternative comunitare de asistenţă psihiatrică'', în valoare de 57.586 euro, din care 49.186 euro reprezintă finanţare din partea Uniunii Europene.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc (partener principal şi cofinanţator), precum şi cu primăriile localităţilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Vama, Pojorâta, Sadova, Moldoviţa, Stulpicani, Ostra, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Asociaţia Effes din Siret.

Scopul principal al proiectului este creşterea calităţii, accesibilităţii şi adresabilităţii serviciilor de sănătate mintală în sectorul de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi are ca obiective specifice dezvoltarea de servicii alternative şi integrate în cadrul CSM Câmpulung Moldovenesc cu implicarea comunităţii locale şi a beneficiarilor/pacienţilor pentru reabilitarea medico-psiho-socială şi creşterea calităţii vieţii persoanelor cu probleme de sănătate mintală, pilotarea tipului mobil de intervenţie medico-socială în oraşele mici şi comunităţile rurale cuprinse în sectorul de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.
Directorul Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Petronela Paziuc, a declarat, sâmbătă, că grupul-ţintă al acestui proiect este reprezentat de persoanele cu probleme de sănătate mintală din sectorul Câmpulung Moldovenesc. Dintre acestea, 250 vor beneficia de o evaluare comprehensivă şi integrată a nevoilor, iar 100 de persoane cu probleme severe de sănătate mintală, pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 70 de ani, vor beneficia, la domiciliu, de furnizarea unor servicii medico-sociale de calitate şi bazate pe nevoile personale. Aceste servicii vor fi furnizate beneficiarilor de echipa mobilă, cu implicarea partenerilor din comunităţile locale.
Petronela Paziuc a spus că echipa mobilă va fi dezvoltată în cadrul CSM Câmpulung Moldovenesc şi are o componentă multidisciplinară - medic psihiatru, asistenţi medicali, psihologi, asistenţi sociali şi instructor terapie ocupaţională.
Pentru implementarea acestor servicii în comunitate şi deplasările echipei mobile va fi achiziţionat, în cadrul proiectului, un autoturism. De asemenea, minimum 130 persoane de referinţă (angajaţi ai primăriei, asistenţi medicali) vor fi instruite în domeniul asistenţei comunitare. Activităţile proiectului vor fi promovate prin editarea de materiale informative (pliante, broşuri, afişe) distribuite la punctele de informare ce vor fi constituite de parteneri în localităţi, dar şi pe website-ul special constituit www.echipamobilă.ro (disponibil din 31 martie).
Activităţile şi rezultatele proiectului vor fi dezbătute în patru forumuri de politici în sănătate mintală.
La finalul proiectului va fi editat un "Ghid practic de dezvoltare a serviciilor de asistenţă comunitară pentru persoanele cu tulburări psihice în oraşele mici şi comunităţile rurale", ce va conţine şi un manual de proceduri al echipei mobile, facilitând atât diseminarea rezultatelor, cât şi iniţierea de acţiuni similare în alte sectoare psihiatrice. AGERPRES/(Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.