Cele mai citite
 


Olt: Concedii medicale de 450.000 de lei de la începutul anului
miercuri, 10 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii din judeţul Olt, atât de la stat cât şi de la privat, au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, cu peste 2.000 de concedii medicale mai puţin decât în primele două luni ale anului trecut, dar mai costisitoare, sumele totale plătite în 2010 drept concedii medicale ridicându-se la 450.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Constanţa Coteneanu, a declarat că, până acum, angajatorii au raportat la CJAS 2.268 de certificate medicale (faţă de 5.140 în aceeaşi perioadă a anului trecut), dintre care aproape jumătate sunt pentru boli obişnuite, 343 de maternitate, 239 pentru urgenţe medico-chirurgicale. Au mai fost acordate 80 de certificate medicale pentru tuberculoză, 71 pentru neoplazii şi SIDA, 21 pentru boli cardiovasculare şi 11 pentru boli infecto-contagioase.
Reprezentantul CJAS Olt a menţionat că, pe întreg anul trecut, au fost acordate 39.876 de concedii medicale, cele mai multe pentru boli obişnuite, respectiv 35.473. Restul certificatelor medicale au fost eliberate pentru sarcină, lăuzie şi îngrijire copil bolnav - 4.403, urgenţă medico-chirurgicală - 4.067, tuberculoză - 1.123, neoplazii şi SIDA - 1.061, boli cardiovasculare - 383.
În judeţul Olt, sunt 63.000 de angajaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Suceava: Scădere semnificativă a numărului concediilor medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a înregistrat, în ultimele luni, o diminuare semnificativă a numărului concediilor medicale eliberate de medici.
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.
Giurgiu: Conducerea CJAS consideră că ar trebui modificată legislaţia în cazul şefilor de instituţii în concedii medicale prelungite Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Marin Constantin, consideră că legea ar trebui modificată în cazul şefilor de instituţii care au nevoie de concedii medicale pe o perioadă mai mare de trei luni pentru a putea fi luate măsuri privind înlocuirea acestora, deoarece au fost întâlnite...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Cluj: Medici amendaţi şi avertizaţi din cauza concediilor medicale Cluj-Napoca, 19 oct /Agerpres/ - Doi medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj iar alţi patru au fost avertizaţi pentru acordarea de concedii medicale fără acoperire sau fără respectarea normelor legale.