Cele mai citite
 


Medicament administrat pe cale orală pentru combaterea păduchilor
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Este posibilă combaterea păduchilor cu medicamente luate pe cale orală, arată un studiu care arată că ivermectina este mai eficientă decât loţiunile clasice, informează AFP.
În contextul creşterii rezistenţei acestor paraziţi la tratamentele clasice, medicamentul reprezintă o reală alternativă terapeutică, eficientă în 95% din cazuri, potrivit studiului apărut joi în revista americană New England Journal of Medecine.

'Ivermectina este mai eficientă decât cea mai bună loţiune anti-păduchi, dar trebuie utilizată în cazurile greu de tratat, rezistente la loţiuni', spune coordonatorul studiului.

Ca mulţi alţi paraziţi, păduchii s-au adaptat pentru a supravieţui în condiţii grele. Prin evoluţia patrimoniului lor genetic, devin rezistenţi la insecticidele din loţiuni. Ca urmare a apariţiei acestei rezistenţe, epidemiile de păduchi sunt tot mai greu de tratat şi eradicat, necesitatea găsirii unor alternative terapeutice fiind tot mai evidentă.

Cercetători şi medici din spitalele franceze au realizat un studiu pentru a compara eficienţa comprimatelor de ivermectină administrate pe cale orală şi pe cea a unei loţiuni clasice împotriva păduchilor, unui număr de 812 persoane contaminate din 376 familii (engleze, franceze, irlandeze şi israeliene). Rezultatele obţinute au fost edificatoare: 95% din cele 398 persoane (adulţi şi copii) tratate cu ivermectină au scăpat de păduchi în 15 zile de la începerea tratamentului, faţă de 85% din cele 414 care s-au tratat cu loţiune.

Păduchii sunt paraziţi care infectează circa 100 de milioane de persoane pe an, în toată lumea, afectând mai ales copiii între 3 şi 11 ani. Ivermectina, comercializată deja, este un medicament prescris împotriva râiei şi contribuie (sub numele Mectizan) la tratarea oncocercozei (orbirea de râu) în Africa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Peste 200 de elevi au fost descoperiţi cu păduchi sau râie Peste 200 de copii cu păduchi şi nouă elevi care sufereau de râie, au fost depistaţi de medicii hunedoreni cu prilejul triajului epidemiologic desfăşurat la începutul celui de-al doilea semestru din acest an şcolar, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu paraziţi fiind identificate în zonele Deva, Hunedoara...
Galaţi: 190 de elevi s-au prezentat la cursuri cu păduchi sau râie Galaţi, 28 sep/Agerpres/- Un număr de 190 de elevi din judeţ s-au prezentat la cursuri cu păduchi sau râie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care a terminat de adunat rezultatele triajului epidemiologic făcut în unităţile de învăţământ la fiecare început de an şcolar.
Paduchii de cap – o problema pentru 2 din 10 romani Conform celui mai recent studiu Omnibus*, 2 din 10 romani s-au confruntat cel putin o data, direct sau indirect, cu problema paduchilor de cap. Studiul a fost realizat de IMAS Marketing & Polls pentru Paranix Romania - brandul nr 1 in Europa pentru eliminarea paduchilor de cap.
Hunedoara: Peste 300 de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie Peste 300 de elevi care învaţă în şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au fost depistaţi cu păduchi şi râie, în urma controalelor efectuate de medici, de la începutul anului şcolar şi până în prezent, constatându-se o creştere a numărului de cazuri, comparativ cu anul trecut.
1 din 5 români crede că pediculoza este o problemă de igienă personală - Miturile legate de pediculoză sunt dezminţite de cercetările ştiinţifice Conform celui mai recent studiu la nivel urban comandat de Omega Pharma România şi Paranix, implementat cu ajutorul Exact Cercetare şi Consultanţă, 79% dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani declară că au avut păduchi de cap, iar 21% cred că pediculoza este o problemă de igienă...
Constanţa: Aproape 200 de elevi, depistaţi cu păduchi şi râie Un număr de peste 1.600 de elevi din învăţământul preuniversitar constănţean, din totalul de 88.271, au fost depistaţi cu diferite boli, printre care 167 de cazuri de pediculoză şi 9 de scabie, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici după vacanţa de iarnă a şcolarilor.