Cele mai citite
 


Cluj: Analize gratuite de Ziua Rinichiului
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O treime dintre persoanele care s-au prezentat la cortul amenajat de Clinica de Nefrologie din Cluj la intrarea în Iulius Mall pentru a-şi verifica glicemia, tensiunea şi riscul de a avea o boală de rinichi necesită control de specialitate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al campaniei, Carmen Tudor, din 820 de persoane, câte s-au prezentat la cort de luni până joi la prânz, pentru a-şi face analizele, 270 au fost direcţionate către un specialist, pentru investigaţii aprofundate. Acestea au primit un voucher prin care au fost programate la un cabinet de nefrologie.
'Există o strânsă legătură între diabet şi bolile de rinichi, glicemia mărită fiind chiar un factor agravant, în sensul că bolnavul poate ajunge la dializă sau la forme mai grave', a declarat joi profesorul Nicolae Hâncu, şeful Clinicii de diabet şi boli de nutriţie din Cluj-Napoca, care a subliniat că este important ca oamenii să-şi ţină sub control glicemia şi greutatea.
La rândul său, profesoara Mirela Gherman, şefa catedrei de Nefrologie a UMF, a explicat că instalarea acelui punct de control într-unul dintre cele mai vizitate locuri din oraş - un mall - a avut ca scop informarea şi educarea oamenilor.
Campania 'Protejează-ţi rinichii, controlează diabetul' a fost organizată de Clinica de nefrologie, în colaborare cu cea de diabet, boli de nutriţie şi metabolice iar analizele au fost efectuate gratuit.
Campania ia sfârşit joi, de Ziua Internaţională a Rinichiului. Cei care doresc să îşi verifice glicemia, tensiunea sau indicele de greutate o mai pot face până la ora 18,00.
Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 11% din populaţia globului suferă de afecţiuni ale rinichilor iar România se înscrie şi ea în aceste limite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Teste gratuite de glicemie la Iulius Mall, în campania care marchează Ziua Mondială a Diabetului Clujenii îşi pot măsura, miercuri, gratuit, glicemia la Centrul Comercial Iulius Mall, începând cu orele 14,00, în cadrul unei campanii medicale care marchează Ziua Mondială a Diabetului.
Cluj: Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare nu se va închide Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare - cel mai mare operator de servicii private de dializă din România - nu se va închide, iar bolnavii de rinichi vor beneficia în continuare de asistenţa medicală de care au nevoie, au anunţat, luni, după discuţii derulate la Palatul Administrativ...
Cluj: În România există două milioane de diabetici şi trei milioane cu prediabet Numărul persoanelor cu diabet zaharat este în continuă creştere, relevă datele prezentate la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), care se desfăşoară în perioada 5-7 noiembrie la Cluj-Napoca.
Analize gratis pentru clujeni Clujenii îşi pot face, timp de trei zile, analize gratuite când merg la cumpărături, la Iulius Mall, transmite corespondentul AGERPRES.
Cluj: Al X-lea Congres al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Specialişti de renume internaţional ai vieţii medicale dezbat la Cluj-Napoca, la al X-lea Congres al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, care se desfăşoară joi şi vineri, principalele complicaţii ale diabetului - retinopatia, nefropatia, neuropatia, bolile cardiovasculare şi leziunile...
ExpoDiabet & Nutriţie - între 20 şi 22 mai, la Bucureşti Analize gratuite şi sfaturi de la medici vor fi oferite la ExpoDiabet & Nutriţie, care va avea loc în perioada 20 - 22 mai, la Sala Palatului.