Cele mai citite
 


Timiş: Premieră regională în chirurgia ortopedică
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara au realizat, joi, o premieră regională care a constat în artrosplastia protetică a genunchiului, folosindu-se o endoproteză totală de genunchi. Până acum, în cadrul clinicii au fost efectuate numai endoprotezări de şold.
Potrivit conf. univ. dr. Iconia Borza, care a condus operaţia, intervenţia a fost efectuată pe un bolnav de hemofilie în vârsta de 60 de ani, din Braşov.
'Pacientul prezenta o artropatie hemofilică invalidantă la nivelul genunchiului drept. Tratamentul substitutiv a fost asigurat de o echipă de la Clinica de Oncohematologie din Timişoara, formată din prof. univ. dr. Margit Şerban şi dr. Laura Pop', a spus Borza.
Rezultatul clinic şi radiologic post operator este foarte bun. Pacientul este cel de-al 76-lea operat în ultimii 10 ani în cadrul Compartimentului de Chirurgie Osteoarticulară a Hemofilicilor din cadrul Clinicii II Ortopedie - Traumatologie.
Până în prezent, endoprotezele totale de genunchi s-au aplicat în câteva cazuri la unele spitale din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Timiş: Transplant de tendon al genunchiului, în premieră regională La Clinica I Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, s-a efectuat, vineri, primul transplant regional de tendon la nivelul genunchiului, prelevat de la un pacient aflat în moarte clinică.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Timiş: Clinica de Ortopedie II Timişoara va colabora cu Centrul Rus 'G. A. Ilizarov' Clinica II de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara va colabora cu Centrul Ştiinţific pentru Traumatologie Restaurativă şi Ortopedie ''G. A. Ilizarov'' din Kurgan, Rusia.
Timiş: Intervenţii chirurgicale în premieră, cu un laser de mărimea unui ac Specialişti de la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara au realizat în această săptămână, în premieră naţională, mai multe intervenţii de dezintegrare a calculilor renali cu un aparat de dimensiunea unui ac.
Timiş: Operaţii în premieră la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean O echipă de specialişti din Clinica Universitară de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara a realizat, în premieră naţională, două tipuri noi de intervenţii la nivelul prostatei, folosind tehnologie de ultimă generaţie.