Cele mai citite
 


Operaţii de chirurgie a obezităţii, în premieră la Oradea
sâmbătă, 28 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 28 feb /Agerpres/ - Dr. Cătălin Copăescu, de la Spitalul Clinic „Sfântul Ioan” din Bucureşti, a efectuat vineri, la spitalul privat "Pelican", operaţii demonstrative de chirurgie a obezităţii prin metode minim invazive, în premieră la Oradea.

 „Eu sunt un mesager al chirurgiei minim invazive, chirurgie modernă, care se realizează oriunde pe glob aşa cum se realizează şi în acest spital, la dumneavoastră. Mă bucur şi vă felicit pentru modul în care încercaţi să oferiţi pacienţilor din această arie posibilitatea de a accede la supertehnică şi la microchirurgia de o zi” - a declarat medicul Copăescu, care a susţinut împreună cu dr. Adrian Maghiar o scurtă conferinţă de presă între două operaţii.

Chirurgul a efectuat două operaţii de chirurgie a obezităţii şi alte două pentru reflux gastroesofagian şi hernie hiatală, în prezenţa a peste 20 de medici de diferite specialităţi şi de la diferite spitale din Bihor.
Unul dintre pacienţii operaţi de dr. Copăescu a fost o femeie de 36 de ani, cu o greutate de 150 de kilograme. Doctorii i-au micşorat cu 80% stomacul, la capacitatea de 100 de ml, urmând ca în anul viitor pacienta să piardă excesul ponderal şi să scape de suferinţele consecutive prezenţei în exces a ţesutului adipos, adică diabet, hipertensiune, suferinţe respiratorii, lăsând la o parte conotaţiile de tip social, profesional, ale relaţiilor de cuplu.
Dr. Copăescu şi dr. Adrian Maghiar au explicat că, având aparatură performantă, chirurgia minim invazivă înseamnă o durată mai scurtă a operaţiei, şedere redusă în spital, o zi, cel mult două, vindecare mai rapidă, cu complicaţii mult reduse.
Operaţiile de acest gen se decontează, în parte, de Casa de Asigurări de Sănătate, dar pacientul trebuie să achite, la fel ca în alte ţări, mai multe consumabile.

În fapt, operaţia se efectuează cu ajutorul unei camere de luat vederi care preia imagini din interiorul pacientului. Breşele de intrare ale acestor telescoape sunt între 5 şi 10 mm, astfel încât vindecarea pacientului este foarte rapidă. Nu există modificări ale structurii de rezistenţă a peretelui abdominal, pacientul putând să facă orice fel de efort fizic după intervenţia chirurgicală şi ajungând în aceeaşi zi sau a doua zi acasă. Imaginea este de o înaltă definiţie, structurile mărite de până la zece ori, astfel încât fiecare dintre gesturile de disecţie se face cu mare fineţe. Toate aceste plusuri aduse de tehnologia actuală sunt în beneficiul pacienţilor şi al medicilor, care au un confort mai bun în timpul intervenţiei chirurgicale. AGERPRES/(Eugenia Paşca)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.