Cele mai citite
 


Hunedoara: O companie americană va produce bisturie cu radiofrecvenţă, la Orăştie
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania americană I.C.Medical, specializată în producţia de instrumentar medical şi aparatură electronică destinată serviciilor medicale, va deschide, peste trei luni, o primă linie de asamblare a unor bisturie cu radiofrecvenţă în municipiul Orăştie.
''Fabrica de instrumentar chirurgical este prima de acest gen din Europa, realizată de compania I.C.Medical. Cu domnul inginer Ioan Cosmescu, proprietarul companiei, am purtat mai multe discuţii, iar acum putem vorbi, cu certitudine, de o realizare deosebită. Sunt bucuros că am reuşit să aducem această investiţie în Orăştie'', a declarat, joi, primarul localităţii, Alexandru Munteanu.
El a menţionat că din discuţiile purtate cu investitorul fabrica ce va funcţiona la Orăştie va deveni cel mai mare producător de bisturie cu radiofrecvenţă din Europa, în următorii cinci ani. Produsele fabricate la Orăştie vor fi exportate pe pieţele de profil din Europa, Asia şi Africa.
Bisturiele cu radiofrecvenţă sunt inventate de proprietarul companiei I.C. Medical, Ioan Cosmescu, şi sunt considerate ca unele dintre cele mai avansate de pe piaţa instrumentarului medical.
Ioan Cosmescu este posesorul a 26 de brevete de invenţie americane şi 40 de brevete internaţionale. Alte 8 invenţii, din domeniul medical, sunt în curs de brevetare.
Originar din zona Orăştiei, inginerul român s-a stabilit în anul 1983 în Phoenix, statul Arizona. Angajat iniţial ca inginer în cadrul unui spital din Arizona, Ioan Cosmescu a reuşit, în scurt timp, să-şi înfiinţeze propria companie, I.C. Medical, care produce astăzi aparatură de înaltă tehnologie în domeniul chirurgical, în Statele Unite ale Americii.
Linia de producţie preconizată să fie deschisă în România va fi amplasată în spaţiul societăţii Chimica SA Orăştie, cunoscută ca producător de obiecte din material plastic, contractul de colaborare între cele două firme fiind deja semnat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Cristian Buşoi: Există discuţii pentru o investiţie masivă în aparate de radioterapie Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, că există în prezent mai multe discuţii la nivelul cel mai înalt pentru o investiţie masivă în aparatură de radioterapie.
(Corespondenţă) Ce aşteaptă românii plecaţi din ţară de la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii Bruxelles, 31 dec - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014 înseamnă pentru românii plecaţi de mai mulţi ani într-o ţară străină în căutarea unui loc de muncă cu totul altceva decât discuţiile pe care le văd în presă despre turismul...
MedLife a deschis o nouă hyperclinică în Bucureşti, investiţie de 1,2 milioane euro MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a deschis o nouă hyperclinică în Bucureşti, investiţie de 1,2 milioane de euro, ajungând astfel la un număr de treisprezece clinici de mari dimensiuni la nivelul întregii ţări, dintre care şase se află în Capitală.
Timiş: Investiţie germană pentru realizarea unui complex turistic şi balnear la Periam O investiţie germană ar putea transforma comuna timişeană Periam într-o atractivă zonă turistică şi balneară, proiectul conturându-se pe agenda primăriei, care doreşte să valorifice resursele de ape termale de pe raza localităţii.
Hunedoara: O nouă secţie de ORL a fost inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva O nouă secţie ORL a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, spaţiul fiind modernizat şi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 200.000 de lei, fondurile provenind din bugetul propriu al instituţiei medicale.