Cele mai citite
 


Iaşi: Bărbatul care a agresat mai multe femei are discernământ, susţin specialiştii
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii susţin că bărbatul care a înţepat cu un briceag mai multe femei, Constantin Petru Gavrilaş, are discernământ.
Membrii comisiei de expertiză, formată din doi medici psihiatri, un legist şi un psiholog, au stabilit că bărbatul are discernământ.
'Persoana a fost foarte puţin cooperantă şi neagă faptele comise. Revine în sarcina Poliţiei să dovedească vinovăţia sa', a declarat directorul Spitalului Universitar de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi, prof. univ. dr. Călin Scripcaru.
Profesorul ieşean susţine că bărbatul urmează să fie supus unor investigaţii medicale, rezultatele acestora urmând a fi cunoscute abia peste o săptămână.
Petru Constantin Gavrilaş, în vârstă de 35 de ani, este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe, port ilegal de arme după ce, pe parcursul a 24 de ore, a agresat 17 tinere, printre care şi o franţuzoaică venită să lucreze la Iaşi.
Victimele erau alese la întâmplare dintre trecătorii aflaţi pe străzile din zonele centrale ale municipiului reşedinţă de judeţ. Acestea erau în majoritatea lor studente cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Doar şase dintre acestea au fost şi la Direcţia de Sănătate Publică pentru prelevarea de probe pentru a afla dacă nu cumva au fost infestate cu vreun virus hepatic sau boli venerice. Potrivit autorităţilor sanitare, rezultatele acestora sunt negative, însă fetele vor trebui să revină la control peste şase luni pentru a afla dacă au fost infestate cu HIV.
Deşi nu a recunoscut faptele, Gavrilaş a fost identificat de şase dintre victime ca fiind agresorul.
Petru Constantin Gavrilaş, din localitatea Ţigănaşi, a fost eliberat condiţionat din închisoare în urmă cu trei luni după ce a stat opt ani şi şase luni în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, pentru trei infracţiuni de viol. La ieşirea din penitenciar, Gavrilaş mai avea de ispăşit 1.200 de zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Oliver Stan nu a avut discernământ atunci când a venit la universitate cu o bombă artizanală Oliver Florin Stan nu a avut discernământ atunci când, la începutul lunii iulie, a intrat într-un amfiteatru în care se desfăşura examenul de licenţă având în spate un rucsac în care se afla o bombă artizanală, au stabilit, joi, membrii comisiei de expertiză.
Iaşi: Suspectul în cazul uciderii pictoriţei, transferat la Socola pentru expertiză psihiatrică Bărbatul în vârstă de 38 de ani, suspectul principal în cazul uciderii pictoriţei Ilinca Gânju, a fost transferat joi la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, pentru a se vedea dacă are discernământ sau nu.
Iaşi: Atentatorul de la Universitate, un individ complex, atipic, spun medicii Oliver Florin Stan, bărbatul care a intrat luni cu o bombă artizanală în Universitatea Tehnică din Iaşi, a fost expertizat la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola.
Atentatorul de la Iaşi a vândut o carte scrisă de el Comisiei de expertiză neuropsihiatrică Atentatorul de la Iaşi, Oliver Florin Stan, care a intrat într-un amfiteatru din Universitatea Tehnică cu un rucsac în care se afla o bombă improvizată şi a ameninţat că aruncă în aer clădirea, a vândut un exemplar din cartea sa, intitulată 'Prima mea luptă', medicilor care trebuia să stabilească dacă...
Atentatorul de la Iaşi va fi expertizat psihiatric la IML Bărbatul care a intrat luni cu o bombă artizanală în Universitatea Tehnică din Iaşi, Oliver Florin Stan, va fi expertizat psihiatric la Institutul de Medicină Legală.
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.