Cele mai citite
 


Arondarea pacienţilor cronici pe farmacii îi nemulţumeşte pe farmacişti
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noul sistem de arondare a pacienţilor din programele naţionale de sănătate pe farmacii îi nemulţumeşte pe farmacişti.
Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor, Clara Popescu, a declarat, joi, că prevederile din noul contract-cadru cu privire la întocmirea listelor de pacienţi pentru bolile cronice nu este utilizat în Europa decât în Olanda.
În opinia sa, această prevedere va face ca bolnavii să sufere pentru că dacă o persoană nu găseşte tratamentul în farmacia la care este arondată, ea nu poate merge la altă farmacie, pentru că timp de şase luni are obligaţia să rămână la farmacia pe lista căreia se află.
Clara Popescu a explicat că lipsa din farmacie a unui medicament nu va fi din vina farmacistului, ci a datoriilor pe care unitatea le are către distribuitori şi care probabil nu vor mai accepta să dea pe datorie.
O altă nemulţumire este rezilierea contractelor farmaciilor care au nereguli.
Ea a precizat că dacă într-o farmacie sunt constatate nereguli în urma unui control acelei unităţi i se reziliază contractul cu Casa de Asigurări pe o perioadă de un an, şi nu de şase luni, cum era până acum.
Mai mult, dacă farmacistul din acea unitate vrea să lucreze în altă farmacie în această perioadă, nu poate pentru că i se reziliază contractul şi farmaciei care îl primeşte, a mai spus aceasta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Farmacie închisă pentru nereguli în eliberarea medicamentelor compensate O farmacie din Şimleu Silvaniei a fost închisă după ce un control recent al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Gărzii Financiare Sălaj, efectuat la cererea Instituţiei Prefectului, a scos la iveală faptul că unitatea elibera reţete compensate şi gratuite pe tot parcursul unei luni, dar le înainta...
Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei...
Vrancea: Tratamentul pentru bolnavii cu hepatită, blocat din lipsa banilor Aproximativ 100 de pacienţi cu hepatită cronică din judeţul Vrancea nu beneficiază de tratament antiviral decontat prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cel mai vechi dosar care aşteaptă aprobarea datează din anul 2008.
Timiş: Casa de Asigurări de Sănătate a primit bani la rectificarea bugetară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş va folosi banii primiţi la rectificarea bugetară pentru plata furnizorilor de servicii medicale, pentru onorarea reţetelor gratuite şi compensate, dar şi pentru spitale.