Cele mai citite
 


Comunicat de presă - MS
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Transferarea unitaţilor sanitare catre autoritaţile locale se va face numai dupa reorganizarea acestora acolo unde este cazul. 

Ministrul Sanataţii, CSEKE Attila a fost prezent astazi la Adunarea Generala a Asociaţiei Oraşelor din România.
'Vom transfera structuri funcţionale şi dupa descentralizare vom da posibilitatea primarilor sa se implice mai mult în sistem' - a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanataţii la Adunarea Generala a Asociaţiei Oraşelor din România.
Ministrul Sanataţii i-a asigurat pe primarii prezenţi la întâlnire ca transferul unitaţilor sanitare nu va însemna o povara în plus pentru autoritaţile locale.
'Descentralizarea se va face în mod corect. Vom transfera unitaţile sanitare numai dupa ce vom asigura şanse egale de finanţare prin egalizarea tarifelor pe caz ponderat şi vom transforma unitaţile sanitare în structuri funcţionale. Dupa ce vom analiza fiecare unitate sanitara în parte este posibil sa avem şi o reducere a numarului de paturi dar numai acolo unde constatam ca se depaşeşte necesarul' - a declarat CSEKE Attila.
Ministrul Sanataţii a mai declarat ca dupa descentralizare, unitaţile sanitare vor avea acelaşi mod de finanţare ca şi pâna acum, prin contracte încheiate cu Casele de Asigurari de Sanatate.
Primarii prezenţi la întâlnire au fost de acord cu noile masuri pe care ministerul intenţioneaza sa le ia în perioada urmatoare şi au declarat ca vor continua dialogul pe aceasta tema.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Cseke Attila: Descentralizarea se va face în mod corect Transferarea unităţilor sanitare către autorităţile locale se va face numai după reorganizarea acestora acolo unde este cazul, a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România.
Cseke Attila: Fondul privat de asigurări de sănătate este necesar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că este necesară înfiinţarea unui fond privat de asigurări de sănătate, dar spune că trebuie schimbată, în acelaşi timp, şi mentalitatea din sistemul sanitar românesc.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...