Cele mai citite
 


Federaţia TESA va participa la pichetările Cartelului Alfa
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia TESA a anunţat că vineri va participa alături de confederaţia 'Cartel ALFA' la pichetarea organizată în judeţele Vrancea, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti, în faţa sediului Guvernului, între orele 10.30 - 12.30, precum şi la pichetările organizate în teritoriu pe parcursul lunii martie.
Privitor la întâlnirea de miercuri cu ministrul Sănătăţii, reprezentanţii Federaţiei au spus că aceasta s-a axat în primul rând pe probleme legate de posibile disponibilizări de personal în sistemul sanitar, precum şi pe probleme legate de aplicarea noii legislaţii de salarizare unitară.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a confirmat Federaţiei TESA că Ministerul Sănătăţii nu şi-a propus să facă disponibilizări în sistem şi că, în acest moment, se desfăşoară, la nivel naţional, un control în urma căruia în unităţile în care se constată creşteri nejustificate de personal sunt posibile măsuri de reducere a acestuia, dar numai după consultări cu partenerii sociali.
Federaţia TESA a solicitat Ministerului Sănătăţii să se pună de acord cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul de Finanţe asupra unei metodologii unitare de aplicare a Legii salarizării unitare în sistemul sanitar. De asemenea, au convenit să continue întâlnirile pe această temă.
În legătură cu trecerea unităţilor sanitare Federaţia TESA consideră că principala problemă generată de acest transfer de autoritate va apărea în cazul numirii managerilor, principalul criteriu după care aceştia vor fi numiţi în funcţie fiind cel politic şi nu cel de competenţă profesională astfel cum ar fi normal şi corect. Ministrul Cseke a precizat că Ministerul Sănătăţii va modifica criteriile pentru ocuparea posturilor de manager, care se va face prin concurs.
Cu privire la legiferarea funcţiei de director administrativ, ministrul Cseke Attila a spus că va analiza propunerea federaţiei şi va comunica decizia.
Cu prilejul întâlnirii s-a stabilit un program de consultări şi dialog între Ministerul Sănătăţii şi reprezentanţii Federaţiei TESA, în privinţa măsurilor care vor fi luate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Federaţia TESA din Sănătate COMUNICAT: REZULTATELE INTALNIRII FEDERATIA TESA - MINISTRUL ATTILA CSEKE din 10 martie 2010
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Daniel Popescu, destituit din funcţia de director coordonator al DSP Bucureşti Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat propunerea de destituire a conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), pentru grave nereguli constatate în managementul resurselor umane, pentru angajări ilegale şi încadrarea pe posturi...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Sindicatele TESA din sănătate se pregătesc de grevă Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ -Consiliul Naţional al Federaţiei TESA se va întruni în regim de urgenţă pentru declanşarea grevei generale în sistemul sanitar, în urma intenţiei Ministerului Sănătăţii, exprimată printr-un comunicat de presă, de a disponibilza personal TESA din sănătate.
Ministrul Sănătăţii propune reducerea a 1.621 de posturi din sistemul sanitar Ministerul Sănătăţii propune reducerea unui număr de 1.621 de posturi din sistemul sanitar, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.