Cele mai citite
 


Cseke Attila: Descentralizarea se va face în mod corect
vineri, 12 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Transferarea unităţilor sanitare către autorităţile locale se va face numai după reorganizarea acestora acolo unde este cazul, a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor din România.
''Descentralizarea se va face în mod corect. Vom transfera unităţile sanitare numai după ce vom asigura şanse egale de finanţare prin egalizarea tarifelor pe caz ponderat şi vom transforma unităţile sanitare în structuri funcţionale. După ce vom analiza fiecare unitate sanitară în parte este posibil să avem şi o reducere a numărului de paturi, dar numai acolo unde constatăm că se depăşeşte necesarul'', a susţinut ministrul.
El a arătat că vor fi transferate structuri funcţionale şi, după descentralizare, se va da posibilitatea primăriilor să se implice mai mult în sistem.
Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe primarii prezenţi la întâlnire că transferul unităţilor sanitare nu va însemna o povară în plus pentru autorităţile locale.
Primarii prezenţi la întâlnire au fost de acord cu noile măsuri pe care ministerul intenţionează să le ia în perioada următoare şi au declarat că vor continua dialogul pe această temă.
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.
Comunicat de presă - MS Transferarea unitaţilor sanitare catre autoritaţile locale se va face numai dupa reorganizarea acestora acolo unde este cazul.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.