Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii vrea descentralizare până la toamnă
vineri, 27 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sfântu Gheorghe, 27 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, care se află într-o vizită în judeţul Covasna, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că vrea ca transferarea spitalelor şi a direcţiilor de sănătate publică la autorităţile locale să se realizeze până în toamnă.

Bazac a subliniat că descentralizarea se numără printre priorităţile sale şi vrea ca până la 1 septembrie atât spitalele, cât şi direcţiile amintite să fie transferate către autorităţile locale.

În cursul după-amiezii de vineri, ministrul Sănătăţii va vizita Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe care se află în consolidare de mai mulţi ani, precum şi Spitalul de recuperare a bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare din staţiunea Covasna, singurul cu acest profil din ţară, care tratează circa 16.000 de pacienţi anual.
Acest spital a fost vizitat de mai multe ori şi de preşedintele Traian Băsescu, acesta arătându-se nemulţumit de faptul că fosta conducere a Ministerului Sănătăţii a tratat această unitate "ca pe un dispensar comunal", nealocându-i fondurile necesare pentru dezvoltare.
"Este păcat că un spital unic în ţară datorită condiţiilor naturale de aici şi care se adresează bolii secolului - boala de inimă - să fie tratat ca un dispensar comunal. Nealocându-i-se fonduri li se face un nu doar românilor, în general, dar şi prestigiului României, pentru că nu sunt multe ţări în Europa care ar putea oferi tratament de calitate, într-un cadru natural cum este cel de la Covasna", a declarat şeful statului, într-o vizită.
Vizita ministrului Ion Bazac, precum şi a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi al Turismului, Elena Udrea, care îl însoţesc în judeţul Covasna, are loc la intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, care a promis că va sprijini dezvoltarea economică şi socială a judeţelor Covasna şi Harghita, rămase în urmă din acest punct de vedere. AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.