Cele mai citite
 


Patinaj viteză: Claudia Pechstein chiar suferă de o anomalie sanguină congenitală
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patinatoarea de viteză germană Claudia Pechstein, suspendată pe 2 ani pentru infracţiune la codul antidoping, mai precis singurul sportiv care a fost sancţionat pe baza schimbărilor din paşaportul biologic, fără a se putea demonstra că a luat substanţe interzise, şi care şi-a clamat mereu inocenţa, chiar suferă de o anomalie sanguină congenitală, au afirmat medicii germani în presa de vineri.
'La domnişoara Pechstein au fost detectate modificări în formarea globulelor roşii sanguine, care nu corespund dopajului şi care pot indica cu foarte mare probabilitate o anomalie în formarea globulelor roşii', a declarat Gerhard Ehninger, preşedinte al asociaţiei germane de hematologie şi oncologie, în cotidianul Suddeutsche Zeitung.
'Creşterea reticulocitelor - globule roşii din măduva osoasă - este expresia unei formări sanguine deosebite, care nu este legată de dopaj', a explicat acest medic-şef al Universităţii tehnice din Dresda.
Patinatoarea nu a încetat să repete că variaţiile 'anormale' ale anumitor parametri sanguini ai săi sunt naturale. 'Am spus mereu că prezenţa crescută a reticulocitelor indică dopajul doar dacă nicio altă explicaţie medicală nu va fi găsită. Acum, trebuie să avem curajul să spunem există cu adevărat motive medicale', a adăugat un expert.
Un alt medic, Wolfgang Jelkmann, director al Institutului de fiziologie al Universităţii din Luebeck, a susţinut-o pe patinatoare, apreciind că 'după situaţia faptelor medicale, Pechstein ar trebui să fie relaxată'.
Asociaţia de hematologie şi oncologie (DHGO) a anunţat o conferinţă de presă luni la Berlin, 'pentru a prezenta noile descoperiri ştiinţifice în cazul Pechstein'.
Pechstein, 38 de ani, a fost suspendată în iulie pe 2 ani de Federaţia internaţională de patinaj (ISU), pe baza anomaliilor din paşaportul sanguin, suspendare confirmată de Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS) în noiembrie, după 3 zile de audieri. Un apel, introdus chiar la Vancouver, pentru a putea participa la JO-2010, a fost de asemenea respins.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Globulele roşii, folosite ca vectori ai medicamentelor antileucemie pentru diminuarea efectelor secundare O societate farmaceutică din Lyon foloseşte hematiile pentru a reduce efectele secundare ale tratamentelor împotriva diverselor forme de leucemie, informează cotidianul francez Le Figaro.
Principesa Margareta, la cea de-a 32-a Conferinţă Internaţională a Crucii Roşii de la Geneva Principesa Margareta participă, în calitate de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, la lucrările celei de-a 32-a Conferinţe Internaţionale a Crucii Roşii, care se desfăşoară la Geneva.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
Dr. Benedek Istvan: Nu de bancă de celule stem avem nevoie, ci de registru naţional pentru donori Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că băncile de măduvă osoasă sunt 'o prostie' şi că România are nevoie de un Registru Naţional de Donori.
Prima autotransfuzie de globule roşii provenite din celule stem s-a realizat în Franţa Paris, 2 sep/Agerpres/- O echipă de cercetători francezi a reuşit să realizeze prima autotransfuzie umană de globule roşii - care transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi - provenite din celule stem, arată un studiu apărut joi în revista americană 'Blood' şi menţionat de AFP.