Cele mai citite
 


Piaţa farmaceutică din România printre cele mai atractive din Europa emergentă
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa farmaceutică din România rămâne printre cele mai atractive din Europa emergentă, în pofida faptului că, în primul trimestru al acestui an a scăzut de pe locul şase pe locul cinci, aceasta fiind a două scădere consecutivă în clasament, informează un raport publicat de Companiesandmarkets.com şi OfficialWire.
În anul 2009, vânzările de produse farmaceutice pe piaţa din România au înregistrat o creştere de două cifre pentru al cincilea an consecutiv, chiar dacă ritmul de creştere s-a diminuat în condiţiile în care preţurile au fost supuse la presiuni ca urmare a crizei economice. Autorii raportului estimează că ritmul de creştere va continua să scadă în următorii cinci ani, în pofida revenirii economiei, în condiţiile în care guvernul încearcă să reducă chletuielile bugetare.
Cheltuielile per capita pentru sănătate în sectorul public din România au fost din nou sub medie, 514 dolari, singura ţară membră a UE care a cheltuit mai puţin fiind Bulgaria. Din cheltuielile totale, aproximativ 71 la sută au provenit din cheltuielile guvernamentale, o cifră care a atins cel mai ridicat nivel, 76,9 procente, în anul 2006, înaintea aderării la UE. Scăderea procentului nu este atribuită unei scăderii a cheltuielilor guvernamentale ci mai degrabă creşterii rapide atât a asigurărilor private de sănătate cât şi a plăţilor efectuate de pacienţi.
Ca o dovadă a faptului că produsele licenţiate au o cotă relativ mare din piaţa farmaceutică din România, opt prin primele zece companii, în funcţie de vânzări, sunt companii bazate pe activităţi de cercetare&dezvoltare. Numărul cererilor depuse la European Medicines Association pentru comercializare în România a explodat. dacă în anul 2007 şi 2008 numărul total al cererilor a fost de 11 şi respectiv 30, în 2009 au fost 191 de cereri, mult peste ritmul mediu de creştere.
În 2009, mai multe companii farmaceutice internaţionale au amânat lansarea de produse în România, în principal din cauza reducerilor de preţ. Producătorii de medicamente consideră că preţurile reduse în România ar afecta preţul de comercializare pe alte pieţe europene. Deşi se vorbeşte de o scădere a preţurilor de 20-30 procente, o cifră considerată mai realistă este cea de 10 procente inclusă în statisticile oficiale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Alvogen se extinde pe piaţa farmaceutică din România Compania farmaceutică multinaţională Alvogen, cu sediul central în Statele Unite, a anunţat, joi, că şi-a extins operaţiunile în estul Europei, deschizând o nouă bază în Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Ernst & Young:Piaţa farmaceutică din România nu a rezolvat problemele din trecut, iar sistemul este subfinanţat Piaţa farmaceutică din România nu şi-a rezolvat încă problemele din trecut, pentru a proiecta modalităţi noi de dezvoltare a business-ului în anii care urmează, sistemul este subfinanţat, iar companii mari şi interesante pentru achiziţii nu prea au rămas în acest sector, afirmă Bogdan Ţenu, Senior Manager...
România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...