Cele mai citite
 


Cercetători britanici afirmă că au reuşit să citească gândurile
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători britanici afirmă că au reuşit să afle la ce eveniment din trecutul personal s-au gândit oamenii, analizând activitatea creierului lor, se afirmă într-o lucrare publicată pe 11 martie în Statele Unite, citată de cotidianul francez Le Monde.
Un studiu american anterior, apărut în 2008 în revista britanică Nature, arată că s-a putut afla ce imagini 'vedeau' subiecţii, captând semnalele emise de creierul lor prin imagistica de rezonanţă magnetică funcţională (IRMF). În 2009, aceeaşi echipă britanică de la University College din Londra, care şi-a publicat joi rezultatele noilor lucrări, a reuşit să descopere unde se aflau oamenii într-un univers virtual, analizând semnalele lor cerebrale.

Ultimul studiu face un pas înainte spre visul sau coşmarul de a putea citi gândurile celorlalţi, prin concentrarea pe memoria episodică, care cuprinde cele mai complexe amintiri din viaţa cotidiană şi, de aceea, cel mai greu accesibile. 'Am reuşit să analizăm activitatea creierului pentru a depista urme ale unor amintiri personale în memoria episodică', spune principala autoare a cercetării apărute în versiunea online a revistei americane Current Biology din 11 martie. 'Am descoperit că amintirile sunt bine stocate în hipocamp (situat pe partea internă a lobului temporal al creierului - n.r.)', adaugă ea. 'Acum, că am descoperit unde se păstrează această memorie, avem posibilitatea să înţelegem cum sunt stocate amintirile şi cum se pot schimba cu trecerea timpului', încheie cercetătoarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Mutaţiile genetice accelerează îmbătrânirea creierului Specialiştii au observat de multă vreme că volumul hipocampului scade la persoanele în vârstă - ceea ce explică tulburările de memorie - şi că accelerarea acestui fenomen este unul din simptomele maladiei Alzheimer. Acum cercetătorii pot să explice mecanismul care are loc. Mutaţii genetice asociate cu...
Cercetători britanici lucrează la un proiect de modificare genetică a embrionilor umani O cercetătoare de la Institutul Francis Crick din Londra a solicitat autorităţii britanice privind fertilizarea umană şi embriologia (HFEA) să-i permită modificarea genetică a embrionilor umani, ceea ce ar constitui o premieră după tentativa chineză de la începutul acestui an, relatează AFP.
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
Telefoanele mobile nu generează cancer la creier, susţin unii cercetători britanici Londra, 22 feb /Agerpres/ - O perioadă lungă de timp, cercetătorii, pe de o parte, şi oficialii guvernamentali şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale, pe de altă, au dus o polemică acerbă cu privire la siguranţa telefoanelor mobile, deşi unele studii mai vechi relevau că telefonul mobil favorizează...