Cele mai citite
 


Prognostic rezervat pentru tânăra aflată în comă de marţi
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cauza intrării în comă a femeii de 34 de ani care marţi a leşinat la serviciu este greu de stabilit, dar ar putea fi vorba despre o miocardită virală, a declarat vineri pentru AGERPRES dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, unde tânăra este internată la Terapie Intensivă.
'Este greu de stabilit cauza acestei come, pentru că o posibilă problemă ar fi fost o miocardită virală. Am trimis la analize probe care sperăm să lămurească situaţia. Miocardita virală nu are nişte semne distincte. Cineva poate să o facă fără să ştie' - a explicat medicul.
Dr. Bogdan Popescu a precizat că stresul şi oboseala nu pot fi cauze, ci factori favorizanţi.
El a spus că echipajul care a mers la caz a încercat resuscitarea, însă, cu toate acestea, femeia a intrat în comă profundă, având leziuni cerebrale.
Miercuri, pacienta a fost supusă unei operaţii pe creier, existând riscul decesului din cauza unui edem cerebral, în urma privării de oxigen.
Potrivit lui Popescu, inima tinerei este susţinută prin medicaţie, ea fiind ventilată artificial, iar prognosticul este rezervat.
Tânăra de 34 de ani, angajată ca programator la o firmă din Capitală, a făcut stop cardio-respirator în timp ce se afla, marţi, la serviciu şi, cu toate că un echipaj medical a intervenit prompt şi a încercat să o resusciteze, aproximativ 15 minute creierul ei nu a fost oxigenat.
Colegii femeii susţin că aceasta muncea prea mult, stătea peste program, îşi lua de lucru acasă şi era epuizată. În plus, avea şi copii gemeni în vârsta de trei ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procurorii anchetează cazul tinerei intrată în comă din cauza muncii epuizante Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au demarat o anchetă în cazul femeii care a fost internată în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut rău la serviciu.
Incendiu club Colectiv: Spitalul Elias - Prognostic rezervat pentru pacienţii din Terapie intensivă Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află în stare gravă la Spitalul Elias, cinci au fost detubaţi şi sunt conştienţi, informează un comunicat al unităţii medicale remis marţi AGERPRES.
Teo Trandafir, în comă indusă la terapie intensivă Viena, 3 mar /Agerpres/ - Teo Trandafir se luptă cu o pancreatită necrozantă severă şi se află în prezent în comă indusă, informează un comunicat dat publicităţii joi de clinica vieneză AKH, unde se află internată fosta vedetă de televiziune.
Iaşi: Femeie decedată în urma administrării anestezicului O femeie în vârstă de 40 de ani a murit miercuri după-amiază, după ce a intrat în comă profundă în timpul unei operaţii de fibrom uterin.
Copilul operat la 'Gr. Alexandrescu' şi intrat în comă a murit Copilul de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decedat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Sancţiuni în cazul copilului operat la Spitalul Gr. Alexandrescu şi intrat în comă Comisia de anchetă instituită la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' în cazul copilului de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decis suspendarea şefului de secţie, conf. dr. Ion Bâscă, pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex.