Cele mai citite
 


Cuba: Disidentul cubanez Guillermo Farinas, spitalizat
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziaristul disident cubanez Guillermo Farinas, aflat de 15 zile în greva foamei şi setei la domiciliul său din Santa Clara, şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost internat joi la secţia de terapie intensivă a spitalului Arnaldo Milian Castro, în provincia Villa Clara - informează AFP şi ABC.
'El şi-a pierdut cunoştinţa din cauza unei crize de hipoglicemie. A fost transportat cu maşina la spitalul provincial' din Santa Clara (la 270 km est de Havana), a declarat telefonic, pentru AFP, purtătoarea sa de cuvânt, Lisset Zamora.

În prezent, starea sa de sănătate este 'stabilă', este conştient, dar somnoros şi 'foarte slăbit', a spus mama sa, Alicia Hernandez, potrivit cotidianului spaniol ABC. 'Primeşte pe cale intravenoasă toate medicamentele necesare pentru a-şi reveni', a mai spus mama sa.

Ziaristul disident în vârstă de 48 de ani a intrat în greva foamei şi setei după încetarea din viaţă a deţinutului politic Orlando Zapata, în vârstă de 42 de ani.

Parlamentul European a denunţat joi moartea lui Orlando Zapata, considerând că ea putea fi evitată, şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de starea de sănătate a lui Farinas. PE a cerut totodată eliberarea deţinuţilor politici cubanezi, în număr de 200 potrivit disidenţei.

Cuba a condamnat imediat această declaraţie a Parlamentului European, considerând-o 'discriminatorie' şi 'jignitoare' pentru poporul cubanez.

Guvernul lui Raul Castro neagă că în ţară ar exista deţinuţi pe criterii politice, afirmând că este vorba de mercenari în solda Statelor Unite care au impus un embargo împotriva insulei comuniste. Autorităţile cubaneze au calificat luni drept 'şantaj' greva foamei în cazul lui Farinas.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Învăţătoare în greva foamei, internată la Terapie Intensivă O învăţătoare din Caracal, în vârstă de 51 de ani, Cristiana Anghel, aflată de o lună în greva foamei, este internată în stare gravă la Spitalul Municipal Caracal, la secţia de Terapie Intensivă şi refuză să iasă din acţiunea de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei a fost transferată la Bucureşti Învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de 39 de zile, Cristiana Anghel, a fost transferată, vineri, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Caracal la Institutul de Boli de Nutriţie Bucureşti pentru investigaţii suplimentare şi monitorizare.
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Sălaj: Grevă de avertisment în unităţile sanitare din judeţ Membrii sindicatului Sanitas din unităţile sanitare din Sălaj au fost miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, spitalele asigurând totuşi asistenţa medicală de urgenţă.
Nicolăescu: Am cerut Societăţii Române de Terapie Intensivă propuneri pentru a atrage mai mulţi medici ATI Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, vrea atragerea unui număr cât mai mare de medici ATI în sistem, în acest sens solicitând Societăţii Române de Terapie Intensivă să facă propuneri.