Cele mai citite
 


Cluj: Mircia Giurgiu (PD-L) propune o lege împotriva clonării
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a anunţat, vineri, că va depune săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să fie interzisă clonarea şi aplicaţiile biomedicinei care încalcă demnitatea umană.
'Necesitatea apariţiei acestei legi este determinată de respectarea drepturilor omului şi de corelarea cu legislaţia europeană în materie, în domeniul bioeticii, inclusiv prin acoperirea vidului de legislaţie în ceea ce priveşte interzicerea clonării atât în scop reproductiv, cât şi terapeutic', a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Mircea Giurgiu.
Potrivit proiectului de lege, sunt interzise şi constituie infracţiuni clonarea umană, implantarea embrionului uman în corpul unei mame purtătoare sau într-o femelă de animal, creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman creat în alt mod decât fertilizarea in vitro a unui ovul uman cu gameţi masculini umani, pentru o perioadă mai mare de 14 zile; creşterea şi dezvoltarea unui embrion uman în exteriorul corpului unei femei pentru o perioadă mai mare de 14 zile; extragerea şi stocarea de embrioni umani viabili din corpul femeii; plasarea unui embrion obţinut ilegal în corpul unei mame purtătoare; comerţul cu embrioni umani; comerţul cu gameţi umani.
Proiectul de lege defineşte clonarea umană ca fiind 'reproducere asexuată, realizată prin introducerea de nuclee ale unor celule somatice într-un ovocit fertilizat sau nefertilizat al cărui nucleu a fost îndepărtat sau inactivat, în vederea producerii unui organism viu -aflat în orice stadiu de dezvoltare- care are o constituţie genetic umană sau un genom uman predominant'.
Pentru clonarea umană, pedeapsa ar urma să fie închisoarea de la 3 la 7 ani.
Proiectul legislativ al lui Mircia Giurgiu este făcut împreună cu deputaţii democrat-liberali Mircea Lubanovici şi Marius C. Dugulescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Clonarea şi aplicaţiile biomedicale care încalcă drepturile omului, interzise Plenul Senatului a aprobat marţi, cu 99 de voturi 'pentru', trei voturi 'împotrivă' şi două abţineri, proiectul de lege care interzice clonarea şi aplicaţiile biomedicale care încalcă drepturile omului şi demnitatea umană.
Cluj: Proiect de lege pentru marcarea produselor alimentare Deputatul PDL Mircia Giurgiu a pregătit un proiect legislativ privind marcarea mai clară a conţinutului produselor alimentare, în sensul că pe etichetele alimentelor ar trebui să fie trecute mai puţine informaţii, într-un mod mai inteligibil şi care să iasă mai bine în evidenţă.
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.
Cluj: Proiect de lege împotriva comercializării plantelor cu efect halucinogen Deputatul PDL Mircea Giurgiu propune adoptarea unui proiect de lege privind interzicerea tuturor plantelor şi substanţelor cu efect halucinogen.
Cluj: Proiect de lege pentru pauza de masă a elevilor şi studenţilor Cluj-Napoca, 20 ian /Agerpres/ - Preşedintele Federaţiei Române de?Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiţă, şi deputatul PD-L Mircia Giurgiu propun un proiect legislativ prin care să fie instituită obligativitatea...
Cluj: Proiect de lege care ar putea creşte preţul alimentelor nesănătoase Preşedintele onorific al Federaţiei de Nutriţie, Boli Metabolice şi Diabet, Nicolae Hâncu, pregăteşte împreună cu doi parlamentari clujeni o iniţiativă legislativă care ar putea mări preţul alimentelor considerate nesănătoase, ca o măsură de descurajare a populaţiei în consumarea lor.