Cele mai citite
 


Alba: 'Înger păzitor' pentru sprijinirea bolnavilor de cancer
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania 'Înger păzitor' destinată strângerii de fonduri pentru amenajarea unui nou sediu pentru singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea de la Alba Iulia, a fost lansată vineri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a arhiepiscopului ortodox Andrei Andreicuţ.
Actuala secţie de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba este supraaglomerată, în condiţiile în care dispune de doar 25 de paturi şi de trei scaune pentru efectuarea de citostatice, la un număr de internări de 300 în medie pe lună. Noua secţie, care va fi amenajată în încăperile în care a funcţionat secţia de fizioterapie, va dispune de saloane de maxim trei paturi, de cabinete de consiliere şi de un spaţiu de îngrijiri paleative pentru bolnavii aflaţi în faze terminale.
În Alba sunt diagnosticaţi în prezent cu diferite tipuri de cancer în jur de 7.000 de oameni. La bărbaţi predomină cancerul pulmonar, iar la femei, cel mamar.
Şeful secţiei, Răzvan Curcă, a precizat că actuala locaţie nu poate asigura confortul bolnavilor de cancer, care se confruntă cu numeroase probleme, de la cele de pe plan fizic la nevoia unei intimităţi spirituale.
'Campania a fost gândită pentru a reuşi să le oferim nişte condiţii decente de acordare a asistenţei medicale', a adăugat doctorul Răzvan Curcă.
La rândul său, managerul unităţii, Doru Drăgan, a spus că această acţiune de strângere de fonduri, prin Asociaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, organizaţie nonprofit, se doreşte a fi 'un act de civism şi nu o neputinţă a sistemului'.
Fondurile vor fi strânse prin donaţii într-un cont deschis la o sucursală bancară din Alba Iulia, prin SMS-uri, prin direcţionarea procentului de 2% din impozit şi prin amplasarea de urne în biserici, farmacii şi magazine.
Campania 'Înger păzitor' este derulată în comun cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Donaţii de zeci de mii de lei, pentru secţia de Oncologie Peste 55.000 de lei s-au strâns din donaţiile oamenilor simpli, în urnele din biserici, farmacii, magazine, instituţii publice, pentru amenajarea unui nou sediu pentru singura secţie de Oncologie din judeţ, cea de la Alba Iulia, la două luni de la demararea campaniei ''Înger păzitor''.
Alba: Peste 770.000 de lei pentru modernizarea singurei secţii de oncologie din judeţ Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, singura de acest gen din judeţ, va fi modernizată, ca urmare a alocării de către Ministerul Sănătăţii a sumei de 776.000 de lei pentru finanţarea unor lucrări de reparaţii capitale.
Alba: Peste 3,5 milioane de lei, investiţi în modernizarea secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Singura secţie de Oncologie din judeţul Alba, cea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a fost inaugurată marţi după aproape doi ani de la demararea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a noului sediu, printr-o investiţie de peste 3,5 milioane de lei.
Alba: Un spaţiu inedit de relaxare pentru pacienţii viitoarei secţii de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Viitoarea secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, o clădire a cărei construcţie va demara în vara acestui an, va dispune de un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi, acesta urmând să fie amplasat pe terasa imobilului.
Alba: Femeile diagnosticate cu cancer ginecologic pot fi operate mai nou şi la spitalul din Alba Iulia Pacientele din Alba diagnosticate cu cancer de sân, ovarian sau de uter pot fi mai nou operate şi tratate la spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, fără a mai fi nevoie să se îndrepte spre alte centre din ţară, aşa cum s-a întâmplat până recent.
Echipamente moderne pentru menţinerea curăţeniei în secţiile de risc ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Secţiile de risc ale spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia - ATI, oncologie, ginecologie şi Ortopedie - au fost dotate cu echipamente moderne de curăţenie, pentru asigurarea unui spaţiu conform, în vederea menţinerii unui control cât mai bun al infecţiilor nozocomiale.