Cele mai citite
 


China ar putea permite intrarea în ţară a străinilor seropozitivi
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China ar putea pune în discuţie interdicţia de intrare pe teritoriul său a străinilor seropozitivi, a anunţat agenţia Xinhua în noaptea de vineri spre sâmbătă, preluată de AFP.
'Suntem pe cale de a discuta ridicarea acestei interdicţii în cât mai scurt timp posibil', a afirmat Hao Yang, adjunctul directorului general al biroului pentru controlul bolilor din cadrul Ministerului Sănătăţii, citat de agenţia oficială.

'Aceasta nu ar trebui să dureze', a adăugat el, amintitnd că interdicţia a fost stabilită 'într-o epocă în care se ştiau puţine lucruri despre SIDA.

Aceste declaraţii survin în contextul în Care China a refuzat o viză de intrare scriitorului australian Robert Dessaix. Acesta, dorind să participe la un festival de literatură de la Shanghai, şi-a dezvălui statutul de seropozitiv în cererea de viză.

Peste 90 de scriitori, printre care şi laureatul Premiului Nobel JM Coetzee, au condamnat 'acest act de discriminare' într-o scrisoare deschisă trimisă Societăţii australiene a autorilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Judecarea unui caz de discriminare a unui seropozitiv - premieră în China Beijing, 13 oct /Agerpres/ - Un tribunal chinez a judecat miercuri cazul unui bărbat seropozitiv, care afirmă că a fost victimă a discriminării din cauza infectării sale cu HIV, ceea ce reprezintă o premieră în China, unde Sida rămâne un subiect tabu, informează AFP.
Primele contacte între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai ambasadelor au avut loc pe 31octombrie (surse MS) Primele contacte între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai ambasadelor Franţei şi Israelului au avut loc în data de 31 octombrie, în noaptea imediat după accidentul din Club Colectiv, au precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Sănătăţii.
Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor cere Ministerului Sănătăţii dovezi privind seringile distribuite Reţeaua Română de Reducere a Riscurilor (RHRN) cere Ministerului Sănătăţii, printr-o scrisoare deschisă, să retragă afirmaţiile referitoare la faptul că ar fi distribuit seringi din banii de la buget încă de la începutul anului sau să dovedească aceste afirmaţii cu documente.
China: gerul agravează penuria de sânge Stocurile de sânge s-au micşorat considerabil în ultimele luni, în China, obligând spitalele să amâne sine die cel puţin 50% din intervenţiile chirurgicale programate, iar autorităţile şi-au intensificat apelurile privind donarea de sânge, în timp ce vremea nefavorabilă agravează această situaţie, relatează...
China accelerează programul de vaccinare împotriva gripei A(H1N1) Autorităţile sanitare chineze au anunţat marţi că au intensificat campania de vaccinare împotriva gripei A(H1N1), iar numărul cazurilor mortale s-a dublat în câteva zile, ajungând la 30, transmite AFP.
NOBEL 2016 Cei mai recenţi laureaţi în domeniul Medicină Comitetul Nobel de la Stockholm a anunţat marţi noul câştigător al premiului pentru Medicină, omul de ştiinţă nipon Yoshinori Ohsumi, recompensat "pentru descoperirile sale legate de mecanismele de autofagie", un proces fundamental pentru descompunerea şi reciclarea compuşilor celulari. AFP publică lista...