Cele mai citite
 


SMURD a devenit operaţional şi în judeţul Olt
vineri, 27 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Slatina, 27 feb /Agerpres/ - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a devenit operaţional începând de vineri, când a fost organizată şi o scurtă ceremonie oficială de inaugurare, la care a participat şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

SMURD Olt dispune de două ambulanţe pentru prim-ajutor şi de o maşină de descarcerare, pe care vor lucra 28 de paramedici, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pregătiţi la centre din Craiova şi Timişoara. Paramedicii din Olt vor fi asistaţi timp de o lună de cei ai SMURD Târgu Mureş.

Raed Arafat a declarat la Slatina că, în următorii ani, fiecare dintre cele şapte subunităţi ISU din judeţul Olt va avea în dotare câte o ambulanţă echipată pentru acordarea primului-ajutor iar până la sfârşitul anului vor mai fi trimise în judeţ cel puţin două asemenea ambulanţe.
Subsecretarul de stat a arătat că are în vedere dezvoltarea SMURD la nivel naţional, astfel încât în fiecare judeţ să existe cel puţin un echipaj mobil de terapie intensivă care să colaboreze cu serviciile judeţene de ambulanţă.
Primul sfat pe care l-a dat Raed Arafat paramedicilor din Olt a fost acela de a răspunde cu profesionalism tuturor solicitărilor, indiferent de situaţie şi de a-i respecta pe toţi cei care vor avea nevoie de ajutorul lor. AGERPRES/(Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.