Cele mai citite
 


O tehnică nechirurgicală eficientă pentru repararea unei valve cardiace /studiu/
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă tehnică nechirurgicală ce evită o operaţie pe cord deschis permite repararea eficientă cu ajutorul unei cleme a unei deficienţe a valvei mitrale, potrivit rezultatelor unui test clinic prezentat duminică.
Acest studiu denumit EVEREST II /Endovascular Valve Edge-to-Edge Repair Study/ a fost efectuat pe 279 de pacienţi din Statele Unite ale Americii şi Canada pentru a compara eficienţa acestei proceduri intitulată MitraClip cu cea a chirurgiei clasice.

Procedura face obiectul unei prezentări în cadrul celei de-a 59-a conferinţe anuale a American College of Cardiology ce reuneşte circa 30.000 de cardiologi, cercetători şi reprezentanţi ai tuturor marilor laboratoare farmaceutice în acest weekend la Atlanta /Georgia/.

MitraClip, asemănător unui cârlig de rufe, este introdus cu ajutorul unei sonde în artera femurală şi permite menţinerea în loc a valvei mitrale împiedicând prolapsul. Această valvă separă atriul stâng de ventriculul stâng al inimii. Deficienţele sale afectează milioane de persoane din lumea întreagă şi sunt responsabile de numeroase decese.

'În calitate de medici, ne-am văzut pacienţii transformaţi, capabili să îşi revină în urma acestei proceduri fără un sejur prelungit în spital sau o lungă perioadă de recuperare', a explicat doctorul Ted Feldman, de la Universitatea NorthShore din oraşul Evanston /Illinois/, care a efectuat studiul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Canada: Un vaccin anti-Zika va fi testat pentru prima oară pe oameni Cercetători canadieni de la Universitatea Laval din Quebec au anunţat marţi demararea "în următoarele zile" a testării pe oameni a unui vaccin împotriva virusului Zika, o premieră în lupta împotriva acestei epidemii, relatează AFP.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Telocitele sunt recunoscute în 40 de ţări Telocitele, descoperire a echipei de cercetători de la Institutul ''Victor Babeş'' condusă de acad. Laurenţiu M. Popescu continuă să revoluţioneze lumea medicală mondială se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Un somn insuficient şi de proastă calitate ar putea favoriza apariţia bolii Alzheimer (studiu) Cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au pus în evidenţă o legătură între durata şi calitatea somnului şi unele semne caracteristice ale bolii Alzheimer, scrie passionsante.be.
Noi suspiciuni de manipulare a datelor medicale în Japonia Guvernul japonez suspectează că unii cercetători au manipulat datele unui studiu privind maladia Alzheimer, implicând mai multe laboratoare farmaceutice importante, între care Pfizer, Bristol-Myers Squibb şi Takeda, relatează vineri AFP.
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna mai Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...