Cele mai citite
 


Vrancea: Conflict între medicii de familie şi CAS
duminică, 14 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patronatul Medicilor de Familie Vrancea a anunţat că va deschide un conflict cu Casa de Asigurări de Sănătate, calendarul măsurilor de protest fiind stabilit în perioada următoare.
'Le cerem scuze pacienţilor noştri pentru toate problemele ce vor fi generate de un astfel de conflict deschis cu CAS Vrancea, dar în care vina nu ne aparţine', se arată într-un comunicat de presă al Patronatului Medicilor de Familie remis AGERPRES duminică.
Medicii susţin că motivul principal al declanşării conflictului îl reprezintă subfinanţarea medicinei primare, la care se adaugă şi perspectivele sumbre de finanţare ale acestui an, disfuncţionalităţile sistemului de înregistrare unic integrat al persoanelor şi ultimele sancţiuni aplicate medicilor de familie.
Casa de Asigurări de Sănătate a sancţionat 30 de medici de familie cu tăierea a 10% din venituri, pentru mai multe analize prescrise în anul 2008 şi pe care medicii ar fi trebuit să le recomande pacienţilor doar pentru un anumit diagnostic. O parte dintre medicii de familie au depus contestaţie la Casa de Asigurări de Sănătate, arătând că este o decizie aberantă.
'În 2007 şi în 2008, aceste analize făceau parte din programul naţional de sănătate prin care se prescriau analize gratuite iar în acelaşi timp exista o normă în contractul cadru care spunea că nu se pot prescrie cele două analize decât în cadrul unui diagnostic', a afirmat medicul Grigore Hanţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Medicii de familie nu mai semnează trimiteri şi bilete pentru reţete Medicii de familie nu au semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate şi au anunţat, joi, că nu vor mai elibera trimiteri şi bilete pentru reţete compensate.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Vrancea: Farmaciştii şi spitalele au semnat contractul cu CAS Farmaciştii, reprezentanţii spitalelor şi ai laboratoarelor de analize medicale au semnat, miercuri, actele adiţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea pentru luna aprilie.
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Vrancea: Disponibilizări la Casa de Asigurări de Sănătate Focşani, 7 ian /Agerpres/ - Şapte funcţionari de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea şi-au pierdut posturile, conform unei Ordonanţe de Urgenţă emisă în luna decembrie a anului trecut, prin care s-a impus o nouă organigramă.