Cele mai citite
 


Rotilă: MS intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor din sănătate
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs, a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.
Conform liderului sindical, în proiectul de Ordin ce stabileşte criterii privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale în unităţile publice din sectorul sanitar, elaborat de Ministerul Sănătăţii, este stabilit faptul că pentru obţinerea oricărui grad profesional sau pentru avansarea pe orice treaptă este necesar concursul pe post, fapt care limitează în mod nepermis posibilităţile de dezvoltare a carierei profesionale în sistem.
De asemenea, acest Ordin, susţin sindicaliştii, pe care Minsiterul Sănătăţii intenţionează să-l promoveze fără respectarea regulilor dialogului social, încalcă prevederile Legii unice de salarizare, stabilind condiţiile de vechime pentru avansare, în mod diferenţiat şi discriminatoriu pentru diferitele categorii profesionale din sistemul sanitar.
'Având în vedere că în urmă cu câteva zile ne-am întâlnit cu reprezentanţii ministerului, iar aceştia 'au uitat' de existenţa acestui proiect în cadrul discuţiilor legate de problemele aplicării Legii nr. 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, constatăm că actualul ministru al sănătăţii nu doreşte dialogul social, oferindu-ne un motiv în plus pentru a continua manifestările de protest', precizează Rotilă.
Federaţia Solidaritatea Sanitară solicită ministrului Cseke Attila să respecte regulile dialogului social pentru toate actele normative ce privesc situaţia salariaţilor din sănătate şi faţă de toate organizaţiile sindicale. Sindicaliştii îi atrag atenţia ministrului că dialogul social nu înseamnă a discuta doar cu organizaţiile care sunt de acord cu domnia sa, în încercarea unor jocuri de imagine pe baza acestor înţelegeri care sunt în dauna salariaţilor din sistem.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Viorel Rotilă: Ministerul Sănătăţii intenţionează să blocheze avansarea salariaţilor Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România protestează faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale numai prin concurs.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' contestă decizia de reducere a numărului de paturi din spitale Comitetul Director al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România contestă Ordinul ministrului Sănătăţii de reducere a numărului de paturi din spitale pe motiv că documentul nu respectă condiţiile legale şi contractuale.
Sindicaliştii din sănătate protestează marţi, în Piaţa Victoriei, pentru muncă decentă şi dialog social Membrii Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România participă marţi, începând cu ora 11,00, la mitingul organizat în Piaţa Victoriei de Confederaţia Naţională Sindicale 'Cartel Alfa', pentru susţinerea revendicărilor înaintate Guvernului şi Ministerului Sănătăţii precum şi pentru modificarea Legii...
Sindicaliştii din sănătate solicită creşterea salariilor cu 50%, odată cu reluarea negocierilor referitoare pachetul de bază Federaţia "Solidaritatea sanitară' din România solicită ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisie Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisia din funcţia de ministru al sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.