Cele mai citite
 


Finanţare pentru reabilitarea unei secţii a Spitalului Sfânta Maria din Iaşi
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul Rompetrol a finanţat cu 8.500 dolari reabilitarea şi dotarea secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului 'Sfânta Maria' din Iaşi, potrivit unui comunicat al Rompetrol.
Suma a fost alocată în cadrul programului de responsabilitate socială Împreună pentru fiecare, prin proiectul 'Children for children'.
Acest proiect a fost propus de organizaţia Youth Academy şi selectat de Rompetrol în 2009 pentru finanţare. A fost implementat în perioada 20 ianuarie - 10 martie 2010 şi a presupus dotarea saloanelor de internare şi tratament cu dulapuri pentru medicamente, mese şi instrumente medicale.
De asemenea, o sală de 40 metri părtraţi ce va fi destinată activităţilor didactice şi recreative pentru pacienţi a fost complet renovată şi dotată cu videoproiector, ecran proiecţie, calculator, imprimantă, dulapuri, birouri, fotolii, scaune, jucării, cărţi.
În cadrul proiectului, împreună cu un psiholog şi a unor cadre didactice din Iaşi, a fost dezvoltat un program intern al spitalului ce presupune acţiuni de relaxare şi cursuri în acord cu programa şcolară pentru copii spitalizaţi în secţiile ortopedie, chirurgie plastică, chirurgie pediatrică, urologie, neurologie.
De aceste facilităţi vor beneficia cei aproximativ 60 copii internaţi zilnic în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sfânta Maria' din Iaşi.
În programul 'Împreună pentru fiecare' 2009, parte a platformei de CSR 'Energia vine din suflet', au fost înscrise 89 proiecte, 55 în domeniul sănătăţii şi 34 în domeniul mediului şi au fost selectate pentru finanţare 16 proiecte, 8 din domeniul sănătate şi 8 din sfera protecţiei mediului. Acestea vor fi derulate în judeţele Alba, Argeş, Bucureşti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramureş, Vâlcea, Satu Mare şi Suceava.
Proiectele din domeniul sănătate au propus renovarea şi dotarea unor dispensare medicale din mediul rural şi urban, iar cele din domeniul protecţiei mediului au vizat ecologizarea unor zone poluate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Finanţare pentru reabilitarea unei secţii a Spitalului 'Sfânta Maria' din Iaşi Secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului 'Sfânta Maria' din Iaşi a fost reabilitată şi dotată, cu 8.500 de dolari, de grupul Rompetrol.
Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.
Cluj: Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" a reuşit să depăşească impasul financiar din primul semestru al anului Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, unitate medicală de urgenţă, a reuşit să depăşească impasul financiar cu care s-a confruntat în primele luni ale acestui an, iar la ora actuală, prin eforturile depuse de corpul medical şi de personalul administrativ, unitatea sanitară de renume...
Sălaj: Finanţare privată de peste 200.000 de lei pentru Spitalul Judeţean Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a primit din partea unei companii private locale o sponsorizare de peste 200.000 de lei, suma urmând a fi utilizată pentru achiziţionarea de mobilier şi echipament medical.
Sălaj: Dotări de 200.000 de lei pentru Spitalul Judeţean din Zalău, printr-o finanţare privată Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău beneficiază, începând cu luna noiembrie, de mobilier şi aparatură medicală în valoare de peste 200.000 de lei, prin intermediul unui proiect finanţat de o companie privată locală.
Satu Mare: Timp de intervenţie redus pentru pompieri, după achiziţia de autospeciale printr-un proiect european Timpii de intervenţie a pompierilor sătmăreni la urgenţele din mediul rural s-au redus la jumătate după dotarea cu autospeciale noi, printr-un proiect cu finanţare european.