Cele mai citite
 


Urgenţa Spitalului Judeţean a rămas fără medic
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Miercurea Ciuc, 2 mar /Agerpres/- Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a rămas, de la 1 martie, fără niciun medic angajat, triajul bolnavilor fiind făcut acum de asistenţi.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat pentru AGERPRES că ultimul medic angajat al UPU a plecat în Ministerul de Interne, secţia rămânând total descoperită.

"Avem un medic detaşat de la secţia de terapie intensivă care se ocupă de chestiuni de organizare, dar nu mai avem niciun medic propriu-zis la Unitatea de Primiri Urgenţe", a arătat dr. Demeter.
El a spus că, la recomandarea Ministerului Sănătăţii, s-a luat decizia numirii câte unui asistent, pe fiecare tură, care să facă triajul bolnavilor şi care să cheme în ajutor medicii specialişti aflaţi în gardă pe celelalte secţii. Directorul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a subliniat că, în vederea rezolvării problemei, se poartă discuţii cu medicii specialişti tineri care să vină să facă gărzi şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.
"Sperăm ca medicii specialişti să vină şi să salveze onoarea Unităţii de Primiri Urgenţe din Miercurea Ciuc", a afirmat dr. Demeter.
De asemenea, au fost scoase la concurs 13 posturi de medici pentru această secţie, dar există puţine speranţe ca ele să fie ocupate, ţinând cont că absolvenţii de facultate îşi doresc o carieră în centre universitare şi în oraşe mari, iar zona Harghita nu este atractivă din acest punct de vedere.
Dr. Demeter a mai precizat că are promisiuni din partea Consiliului Judeţean, care este interesat să găsească soluţii de stimulare a medicilor ce ar urma să vină să profeseze la Miercurea Ciuc.
Problema decificitului acut de medici cu care se confruntă spitalele harghitene a fost adusă, vineri, şi în atenţia Ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, care a efectuat o vizită în judeţ. AGERPRES/ (Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.