Cele mai citite
 


Contribuţiile la asigurările de sănătate în Bulgaria nu vor fi mărite
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contribuţiile la asigurările de sănătate în Bulgaria rămân la nivelul actual şi nu vor fi mărite până la sfârşitul anului. Anunţul a fost făcut luni de viceprim-ministrul şi ministrul bulgar al finanţelor Simeon Diankov.
Guvernul bulgar a decis în cadrul şedinţei sale de săptămâna trecută ca, începând de la 1 aprilie, contribuţiile la asigurările de sănătate să crească de la 8% la 10%. Decizia a venit în contextul unei greve a medicilor de familie, care au protestat din cauza întârzierii plăţii sumelor pe care li le datora guvernul. Cu toate că, după şedinţa guvernului, ministrul finanţelor a comentat că majorarea contribuţiilor de sănătate este singura soluţie posibilă, iar toate celelalte soluţii ar duce Bulgaria în situaţia Greciei, Diankov a revenit luni asupra propriilor declaraţii şi a spus că a fost găsită o soluţie mai bună: oficialii statului, care în prezent au o contribuţie minimă la bugetul asigurărilor de sănătate, vor fi nevoiţi s 9; bage mai adânc mâna în portofel.

Guvernul de centru-dreapta a fost ţinta mai multor critici după ce a sugerat că doreşte să mărească contribuţiile de sănătate, cu scopul de a asigura peste 150 milioane de euro pentru sistemul sanitar bulgar. Numeroşi experţi economici, precum şi reprezentanţi ai angajatorilor şi ai sindicatelor au fost de părere că un asemenea demers ar avea un impact negativ asupra mediului de afaceri în condiţiile crizei economice. Se pare că presiunea efectuată de mediul de afaceri a făcut guvernul să renunţe la ideea de a mări contribuţiile. Nu este însă exclus ca noua 'soluţie' anunţată luni de guvernul bulgar să provoace noi proteste, de data aceasta în rândurile funcţionarilor publici.

În Bulgaria, contribuţiile la asigurările de sănătate sunt plătite de angajatori şi angajaţi în proporţie de 60, respectiv 40 la sută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bulgaria renunţă la majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate Guvernul bulgar a renunţat la majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate, care fusese aprobată săptămâna trecută, în urma protestelor angajaţilor din sistemul sanitar şi a cetăţenilor, transmite Novinite.
Medicii şi poliţiştii bulgari ameninţă cu proteste Angajaţii din două sectoare cheie pentru stabilitatea statului - sistemul sanitar şi poliţia, ameninţă că vor declanşa proteste, titrează marţi cotidianul sofiot Sega. Medicii sunt nemulţumiţi de reducerea finanţării pentru spitale, iar poliţişti vor salarii mai mari şi condiţii de lucru mai bune.
România şi Bulgaria au de suferit de pe urma elitelor plecate în străinătate (presa germană) Tot mai mulţi oameni bine pregătiţi pleacă din România şi Bulgaria. Emigraţia le este uşurată de libera circulaţie în Europa, însă acestor două ţări le lipsesc specialiştii, arată luni publicaţia Augsburger Allgemeine.
(Corespondenţă) Soarta reformelor în Bulgaria rămâne incertă Guvernul bulgar se află într-o situaţie destul de dificilă: Executivul a cedat recent presiunii sindicaliştilor în ceea ce priveşte reformele în sistemul de pensii şi în sănătate, dar acum nu ştie cum să-i liniştească pe angajatorii care, la rândul lor, s-au supărat că vor fi nevoiţi să plătească mai...
(Corespondenţă) Spitalele bulgăreşti sunt în comă (revista presei) Sofia, 1 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Sistemul sanitar din Bulgaria este în comă, titrează miercuri ziarul sofiot Trud. Spitalele sunt îngropate în datorii şi efectuează doar intervenţiile chirurgicale de urgenţă, iar în unele sunt limitate chiar şi spitalizările de urgenţă,...
Bulgaria: Vie polemică legată de cazul unor medici bănuiţi de uciderea unui copil născut prematur Cazul a patru medici din oraşelul bulgar Gorna Oriahoviţa, reţinuţi în această săptămână sub acuzaţia că ar fi ucis un nou-născut prematur, a declanşat o vie polemică în Bulgaria.