Cele mai citite
 


Caritas România a strâns peste 200.000 de euro pentru ajutorarea populaţiei din Haiti
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Confederaţia Caritas România a organizat, în bisericile catolice, o colectă pentru ajutorarea populaţiei afectate de cutremurul din Haiti, suma strânsă fiind de peste 200.000 de euro.
Potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES, în bisericile catolice din zonele în care îşi desfăşoară activitatea cele 11 organizaţii Caritas s-au strâns, până în prezent, aproximativ 225.000 de euro, suma fiind cea mai mare adunată vreodată de confederaţie într-o asemenea colectă.
Directorul Caritas Alba Iulia, dr. Marton Andras, afirmă că fondurile colectate arată că, în ciuda problemelor economice, solidaritatea oamenilor este foarte mare.
'Mai ales în această perioadă, când din cauza crizei economice familiile duc o viaţă tot mai grea, iar numărul şomerilor este în creştere, colecta Caritas arată că, la nevoie, putem să ne unim în sprijinul semenilor noştri care trăiesc la mii de kilometri distanţă', menţionează dr. Marton Andras.
Până în prezent, peste 600.000 de oameni au primit pachete alimentare de la Caritas, iar mai mult de 12.000 de persoane au beneficiat de servicii medicale în centrele de sănătate organizate de Caritas, potrivit sursei citate.
De asemenea, în această perioadă, specialiştii Caritas lucrează la elaborarea primelor primelor programe de reabilitare şi de reconstrucţie, care vor cuprinde nu numai construirea de case pentru familiile sinistrate, ci şi ridicarea de şcoli sau centre sociale.
'Confederaţia Caritas România va identifica împreună cu partenerii din reţeaua Caritas Internationalis proiecte de reabilitare, dar şi de pregătire a populaţiei pentru viitoarele catastrofe. Acestea vor fi finanţate din sumele strânse în cadrul colectei', se mai arată în comunicatul semnat de dr. Marton Andras.
În urma cutremurului devastator din 12 ianuarie, în Haiti şi-au pierdut viaţa peste 215.000 de persoane şi 1,2 milioane au rămas fără adăpost.
Caritas Haiti, sprijinit de organizaţiile Caritas din întreaga lume, lucrează din primele ore de după cutremur pentru populaţia afectată.
Conform informaţiilor furnizate de agenţia de presă catolică Fides (www.fides.org), 70% din populaţia (circa 7.000.000 de persoane) este de confesiune catolică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Proiect de aşezăminte pentru bolnavii incurabil Asociaţia de Întrajutorare Caritas Alba Iulia intenţionează să înfiinţeze în Harghita mai multe aşezăminte în care să fie trataţi bolnavii incurabil şi cei care suferă un accident vascular cerebral.
Harghita: Aproximativ 300 de angajaţi Caritas urmează cursuri de îngrijire a bolnavilor incurabili Miercurea Ciuc, 13 nov/ Agerpres/- Aproximativ 300 de angajaţi ai Asociaţiei de Întrajutorare Caritas Alba Iulia din mai multe judeţe ale ţării urmează cursuri de îngrijiri paleative, în cadrul unui proiect finanţat de Caritas Elveţia, pentru a putea avea grijă de persoanele care suferă de boli incurabile...
Iaşi: S-a înfiinţat Asociaţia Naţională a Infirmierelor A fost înfiinţată prima asociaţie profesională pentru infirmierele din România, angajate în sistemul social şi medical, public şi privat - Asociaţia Naţională a Infirmierelor (ANI).
Alba:Vestigii remarcabile scoase la iveală în timpul restaurării clădirii ce a găzduit primul spital militar din România Vestigiile antice şi medievale descoperite la Alba Iulia în timpul lucrărilor iniţiate ca urmare a necesităţii descărcării de sarcină arheologică a clădirii care a găzduit primul spital militar din România, în vederea restaurării acesteia ca un complex muzeal unic, vor fi conservate în proporţie de 90%...
Harghita: În premieră, Caritas oferă posibilitatea efectuării electrocardiogramei la domiciliul bolnavilor Miercurea Ciuc, 22 feb/Agerpres/- Organizaţia Caritas oferă, în premieră în România, posibilitatea efectuării electrocardiogramei acasă la persoanele bolnave, rezultatele fiind interpretate de medici specialişti de la Bucureşti.
Proiect Caritas: 600 de persoane din cinci judeţe beneficiază de monitorizarea problemelor cardiace Un număr de 600 de persoane din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Alba şi Hunedoara beneficiază de monitorizarea tensiunii arteriale şi urmărirea electrocardiogramei, print-un proiect derulat de Asociaţia de Întrajutorare Caritas.