Cele mai citite
 


Bulgaria renunţă la majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul bulgar a renunţat la majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate, care fusese aprobată săptămâna trecută, în urma protestelor angajaţilor din sistemul sanitar şi a cetăţenilor, transmite Novinite.
Executivul anunţase săptămâna trecută majorarea contribuţiilor la sistemul de asigurări de sănătate, de la opt la zece la sută, pentru a obţine 300 milioane de leva, necesari menţinerii pe linia de plutire a sistemului sanitar în Bulgaria.
'După ce s-a luat această decizie dură, vom căuta alte metode de a colecta bani pentru Fondul naţional de Sănătate', a declarat Lachezar Ivanov, şeful comisiei parlamentare a îngrijirii sănătăţii din parlamentul de la Sofia. Autorităţile de la Sofia au decis ca oficialii statului, care în prezent au o contribuţie minimă la bugetul asigurărilor de sănătate, să contribuie mai semnificativ la buget.
Oficiul Naţional de Statistică (NSI) de la Sofia a revizuit datele privind declinul economiei Bulgariei în 2009, la 5 la sută, faţă de estimarea preliminară de luna trecută, care indica o scădere de 5,1 la sută.
Datele au dost revizuite în creştere şi reflectă criza economică mondială, a anunţat NSI. Contractarea Produsului Intern Brut al Bulgariei în 2009 vine după o creştere de 6,2 la sută în 2007 şi şase la sută în 2008.
În ciuda revizuirii datelor statistice, economia Bulgariei a înregistrat cel mai sever declin din 2009 în trimestrul patru, de 5,9 la sută, după ce Produsului Intern Brut al Bulgariei s-a contractat cu 3,5, 4,7 şi 5,4 la sută în primele trei trimestre din 2009.
Investiţiile în Bulgaria au scăzut cu 288,9 la sută în perioada octombrie-decembrie 2009, de la un declin de 20 la sută în trimestrul trei. În schimb, a încetinit declinul exporturilor, la 0,3 la sută, în timp ce importurile au scăzut cu 17,9 la sută.
La sfârşitul anului trecut, guvernul bulgar a revizuit în creştere estimările privind declinul Produsului Intern Brut al Bulgariei în 2009, de la 6,3 la 4,9 la sută.
Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca economia Bulgariei să înregistreze un declin de 6,5 la sută în 2009 şi de 2,5 la sută în 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, acuzat de Parchet Sofia, 19 apr - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Jeni Naceva, director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Bulgaria, a fost pusă sub acuzare luni de Parchet pentru abuz de serviciu. Una dintre acuzaţiile aduse doamna Naceva este aceea că, în perioada februarie-mai 2009, în...
(Corespondenţă) Medicii bulgari ameninţă cu o grevă la toamnă Sofia, 26 aug - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Uniunea Medicilor din Bulgaria avertizează că începând din toamnă cadrele medicale vor declanşa o grevă. Preşedintele Uniunii, Ţvetan Raicinov, a declarat că situaţia din sistemul sanitar nu a fost mai gravă nici în cei mai dificili ani...
Întâlnire a Avocatului Poporului cu factori de decizie din sănătate, în perspectiva Raportului privind sistemul sanitar Avocatul Poporului va avea o întâlnire preliminară cu factorii de decizie din Ministerul Sănătăţii, Inspecţia Sanitară de Stat, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Agenţia Medicamentului, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Statistică, Autoritatea Naţională de Management...
(Corespondenţă) Bulgaria: 17 spitale municipale au dat faliment în ultimii doi ani (presă) Sofia, 19 mar - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În ultimii doi ani, au fost închise 17 spitale din localităţi mici, ca urmare a reformei întreprinse de ultimul guvern bulgar al partidului GERB, de centru-dreapta, scrie marţi cotidianul sofiot Sega. Motivul principal pentru închiderea...
Bulgaria: Medicii din 20 de spitale, trimişi în concediu fără plată din lipsă de banilor (revista presei) Angajaţii din 20 de spitale din Bulgaria vor fi trimişi, de la 1 iulie, în concediu fără plată, deoarece nu mai sunt bani, scrie 24 Ceasa.
(Corespondenţă) Coplata în spitale devine oficială (revista presei bulgare) Sofia, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Partidul GERB, aflat la putere, intenţionează să trateze sănătatea bolnavă din Bulgaria prin introducerea coplăţii, scrie luni cotidianul sofiot Sega. În conceptul pentru reforma sanitară în perioada 2010-2015 se arată că pacienţii vor fi...