Cele mai citite
 


Mult prea tineri pentru a muri
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moartea subită a actorului Corey L. Haim, la 38 de ani, la câteva luni după prematurul deces al lui Brittany Murphy, la 32 de ani, a suscitat întrebarea dacă nu cumva Hollywood este un loc periculos pentru cei care ating celebritatea la o vârstă timpurie, dau dacă are vreo legătură cu expunerea publică, care face ca aceste tragedii să capete o dimensiune mult mai mare decât dacă ar fi fost, de exemplu, vorba de un funcţionar sau de un electrician. Era însă o mare diferenţă faţă de Murphy sau de Heath Ledger, care a murit la 28 de ani în plin apogeu al carierei în urma unei supradoze de medicamente luate pe reţetă. Spre deosebire de ei, Haim nu a reuşit niciodată să-şi depăşească dependenţa de droguri care i-au pus capăt unei cariere promiţătoare şi ca re, în momentele premergătoare morţii, l-au determinat să înghită doze mari de Vicodin şi Valium procurate ilegal de o reţea care operează la scară mare în California, notează ziarul La Vanguardia.
Iubita lui, Tiffany Shepis, cu care se logodise în anul trecut a recunoscut că actorul înghiţea circa 40 de pastile pe zi. Atât impresarul lui, Marc Heaslip, cât şi prietenul său şi coleg Corey Feldman, alături de care a jucat în şapte filme şi a făcut un reality show, au declarat că Haim era asistat de un specialist în dependenţe, în săptămânile premergătoare morţii sale.

Actorul, născut în Canada, a experimentat tot ceea ce faima şi banii puteau oferi la o vârstă timpurie, şi ajunsese repede să joace în roluri titulare alături de Charlie Sheen şi Winona Ryder, două vedete angajate în propria lor luptă cu drogurile, atât ilegale cât şi obţinute pe reţetă. A urmat apoi filmul cu vampiri în regia lui Joel Schumacjer alături de Kiefer Sutherland şi Jason Patric. Deşi avea toate posibilităţile în faţă, incipenta lui dependenţă de droguri combinată cu suişurile şi coborâşurile proprii carierei de actor l-au dus pe un drum greşit.

Câţiva ani mai târziu, Haim a îndrăznit să mărturisească public că s-a aflat de multe ori în pragul morţii, într-o lungă dezintegrare personală care s-a agravat cu trecerea anilor. În 1997, copleşit de datorii, s-a declarat în faliment şi deşi nu a încetat să joace, nu a mai recuperat niciodată locul privilegiat pe care l-a avut în anii 80. Moartea lui nu i-a suprins pe cei care l-au urmărit îndeaproape şi nici pe colegii de platou al serialului în care juca rolul principal şi unde era mereu hiperactiv.

Un lucru asemănător au gândit şi cei care au lucrat alături de Chris Farley în ultimul său film, când actorul obez a murit de o suporadoză la 33 de ani, ca o consecinţă inevitabilă a unei vieţi de excese care nu cuprindea doar drogurile. La cinsprezece ani după previzibila moarte a lui Farley, un alt mare actor John Belushi, şi-a pierdut viaţa în urma unor abuzuri similare exact la aceeaşi vârstă. Mult mai tânăr era însă River Phoenix, fratele mai mare a lui Joaquin, când s-a prăbuşit la 23 de ani în faţa localului Viper Room, pe care Johnny Depp îl deţinea în anii 90 în Los Angeles.

Avea să fie urmat de Brad Renfro, copilul actor care cucerise inimile tuturor când a debutat alături de Susan Sarandon în alt film al lui Schumacher, 'Clientul' şi care a murit la 25 de ani din cauza unei supradoze de heroină. Drumul drogurilor nu este însă întotdeauna un drum fără ieşire. Este suficient să remarci momentul extraordinar prin care trece azi Robert Downey jr., un actor pe care mulţi îl considerau un caz pierdut şi căruia toţi îi prevesteau un sfârşit sumbru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Simpozion academic despre consumul şi dependenţa de droguri Profesori universitari, academicieni, directori ai mai multor institute dezbat, miercuri, la Academia Română, în cadrul unui simpozion, aspecte antropologice, juridice şi medico-sociale privind consumul şi dependenţa de droguri.
Tulburarile alimentare si dependenta Studiile indica faptul ca dependenta de droguri si alcool coexista de multe ori cu tulburarile alimentare. Un studiu efectuat in Statele Unite arata ca intre 30% si 50% dintre indivizii bulimici si 12% – 18% dintre cei anorexici sunt dependenti de alcool sau droguri ilegale, fata de 9% din populatia...
Raport elaborat de OEDT: Un sfert dintre adulţii europeni au consumat droguri ilegale Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, ceea ce înseamnă un sfert din populaţia adultă a Europei, relevă Raportul european privind drogurile elaborat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi lansat marţi.
Viata dupa dependenta: VIDEO ClinicaCastleCraig lanseaza doua clipuri video scurte, care demonstreaza ca alcoolicii si dependentii de droguri pot aduce contributii valoroase societatii.
Primăria din New York introduce restricţii la analgezice în metropolă Unele din cele mai puternice analgezice de pe piaţa americană vor fi disponibile doar în unităţile de urgenţă ale celor 11 spitale publice din New York, a anunţat joi primarul Michael Bloomberg, informează cotidianul New York Times. Primarul metropolei americane a luat această decizie în efortul de a...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...