Cele mai citite
 


Federaţia Sanitas cere ministrului Sănătăţii amânarea procesului descentralizării în sistemul de sănătate
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS solicită ministrului sănătăţii să analizeze amânarea procesului de descentralizare a sistemului de sănătate, proces nejustificat în acest an, în care resursele financiare sunt total insuficiente, iar autorităţile locale complet nepregătite pentru preluarea responsabilităţile legate de administrarea unităţilor sanitare, se afirmă într-o Scrisoare a Federaţiei SANITAS, trimisă ministrului sănătăţii, Cseke Attila.
Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit în sesiunea extraordinară, a analizat problemele cu care se confrunta salariaţii din sectoral sanitar şi solicită ministrului Sănătăţii organizarea urgentă a unei videoconferinţe la care să participe conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe de o parte, iar de cealaltă parte reprezentanţii direcţiilor de sănătate publice, ai caselor judeţene de asigurări de sănătate, managerii unităţilor sanitare şi liderii organizaţiilor SANITAS din teritoriu.
'Având în vedere că evaluările şi controalele efectuate de echipele ministeriale au avut un caracter formal şi au fost lipsite de consultări cu sindicatele SANITAS, conform celor convenite cu dumneavoastră la întâlnirea cu Biroul Executiv din data de 25 februarie 2010, considerăm că organizarea acestei videoconferinţe reprezintă un prim pas pentru construcţia unui dialog social real şi absolut necesar în aceasta perioadă', susţine Marius Petcu, preşedinte al FS Sanitas şi preşedinte al CNSLR-Frăţia.
Totodată, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România îşi exprimă preocuparea faţă de costurile sociale pe care le presupun descentralizarea şi reforma sectorului sanitar şi solicită MS încheierea unui Acord cu Federaţia SANITAS, prin care Ministerul Sănătăţii se angajează că în anul 2010 vor fi păstrate locurile de muncă şi vor fi acordate integral salariile şi celelalte drepturi prevăzute de actele normative şi contractele colective de muncă.
De asemenea, Federaţia SANITAS solicită asumarea responsabilităţii Guvernului, Parlamentului, partidelor politice şi partenerilor sociali pentru o finanţare adecvată a sistemului sanitar şi pentru acordarea unor servicii medicale de calitate populaţiei, prin elaborarea unui Pact naţional pentru sănătate.
Pentru a discuta termenii Acordului Ministerului Sănătăţii cu Federaţia SANITAS din România, proiectul Pactului naţional pentru Sănătate şi reperele reformei în următoarea perioadă, Federaţia Sanitas propune ministrului sănătăţii un dialog direct cu Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS în data de 15 aprilie 2010.
În cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va fi receptiv la propunerile Federaţiei SANITAS pentru menţinerea unui climat de pace socială' în sistemul sanitar, Consiliul Naţional a hotărât deschiderea conflictului colectiv de muncă şi organizarea unor acţiuni de protest dupa data de 15 aprilie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Sanitas cere ministrului Sănătăţii amânarea procesului descentralizării Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS îi solicită ministrului Sănătăţii să analizeze amânarea procesului de descentralizare în sistem, pe care îl consideră nejustificat în acest an, în care resursele financiare sunt total insuficiente, iar autorităţile locale complet nepregătite pentru preluarea ...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Leonard Bărăscu (SANITAS): Vom continua discuţiile cu Ministerul Sănătăţii pe celelalte revendicări Reprezentanţii Federaţiei Sanitas vor continua discuţiile cu cei ai Ministerului Sănătăţii pe celelalte revendicări, iar greva generală va fi amânată până când contractul colectiv de muncă va fi înregistrat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
SANITAS: Spitalele CFR trebuie să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor Federaţia SANITAS din România susţine punctul de vedere al Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR (USS-CFR), potrivit căruia spitalele CFR trebuie să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor şi în niciun caz nu trebuie să ajungă în subordinea Ministerului Sănătăţii, aşa cum şi-a exprimat intenţia...