Cele mai citite
 


Parlamentarii britanici critică faptul că polonezele merg să avorteze în Anglia
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarii britanici, atât cei conservatori cât şi laburiştii, au criticat faptul că femeile poloneze care doresc să avorteze vin în acest scop în Marea Britanie, din cauza restricţiilor legale cu care se confruntă pentru întreruperea sarcinii în ţara lor de origine, transmite luni Efe.
Potrivit deputatei conservatoare Ann Widdecombe, Marea Britanie s-a transformat în capitala europeană a avortului, din momentul în care s-a liberalizat legea care reglementează întreruperea voluntară a sarcinii'. Widdecombe susţine că a 'avertizat cu mult timp înainte că se va întâmpla acest lucru'.

Şi parlamentarul laburist Kevin Barron, şeful Comisiei pentru Sănătate din Camera Comunelor, citat luni de ziarul Daily Telegraph, crede că sistemul naţional de sănătate britanic nu trebuia să permită ca femeile poloneze să facă întreruperi de sarcină în Marea Britanie.

De aceeaşi părere este şi Joyce Robins, director asociat al Patient Concern, o asociaţie dedicată îngrijirii pacienţilor, care consideră că nu ar trebui acordată asistenţă sanitară acestor femei, 'dat fiind dezastrul în care se află sistemul public de sănătate în acest moment, sistem care nu dispune nici măcar de resursele necesare pentru tratarea pacienţilor care au cotizat toată viaţa'.

Federaţia Poloneză pentru Femei şi Planificare Familială estimează că mii de femei poloneze, cărora li se neagă posibilitatea de a avorta în Polonia, călătoresc anual în Marea Britanie, ţară unde cetăţenii polonezi pot primi îngrijiri medicale gratuite deoarece fac parte din Uniunea Europeană (UE).

De aceea, un grup feminist pro-avort din Polonia, SROM, promovează, potrivit ziarului britanic, o campanie care îndeamnă femeile poloneze să avorteze în Marea Britanie, oferind chiar anumite facilităţi.

Un anunţ al organizaţiei precizează: 'Bilet de avion pentru Anglia - 300 de zloţi (77 euro), cazare 240 zloţi (60 euro), avort într-o clinică publică - 0 zloţi'.

'Relaxarea pe care o implică faptul că procedura are loc în condiţii decente nu are preţ', se menţionează în anunţul organizaţiei feministe.

'Turismul pentru a avort' este un lucru obişnuit printre femeile din Irlanda şi Irlanda de Nord, unde avortul este ilegal.

Circa 7.000 de femei irlandeze călătoresc anual în Anglia pentru a avorta, atât în clinicile private, cât şi în cele aparţinând Sistemului Naţional de Sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...
Două din trei adolescente britanice însărcinate avortează Cifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.
Polonia: Manifestaţie în negru împotriva interzicerii totale a avortului Mii de persoane îmbrăcate în negru au manifestat sâmbătă în faţa Parlamentului din Polonia împotriva unei legi are interzice avortul în această ţară condusă de dreapta conservatoare catolică şi a cărei legislaţie era deja printre cele mai restrictive din Europa, a transmis AFP.
Mii de femei din Polonia, în grevă contra interzicerii cvasitotale a avortului Mii de femei din Polonia îmbrăcate în negru au participat luni la manifestaţii sub sloganul "grevă pentru femei", împotriva unui proiect de lege care interzice practic avortul în această ţară cu o legislaţie deja printre cele mai restrictive din Europa.
Poliţişti răniţi şi arestări în urma protestelor din Polonia împotriva avortului Varşovia, 4 oct /Agerpres/- În mai multe oraşe poloneze s-au înregistrat luni seară confruntări între forţele de ordine şi manifestanţii care au protestat împotriva interzicerii avortului, şapte persoane fiind arestate. Trei poliţişti au fost răniţi şi spitalizaţi, relatează agenţia EFE.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...