Cele mai citite
 


Siamezii născuţi în urmă cu şase luni au decedat
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Braşov, 2 mar /Agerpres/ - Siamezii Andrei şi Daniel, născuţi în data de 23 august 2008, la Maternitatea din Braşov, au decedat duminică, la Spitalul de Pediatrie din municipiu, unde au fost transferaţi, în cursul zilei de 23 februarie, de la Complexul de Servicii Măgura din Codlea, se precizează într-un comunicat remis presei, luni, de Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov.

Primul a decedat cel mai mic, ca urmare a unui stop cardiorespirator, iar, câteva ore mai târziu, cu toate eforturile medicilor, a decedat şi cel de al doilea. Direcţia pentru Protecţia Copilului Braşov a anunţat familia de decesul copiilor. Aceasta se va ocupa de înmormântare ajutată de Primăria din Budila, localitatea unde domiciliază.

Reamintim că medicii din Bucureşti, unde au fost tranferaţi copiii în luna decembrie, au dorit să efectueze o intervenţie pentru separarea siamezilor care împărţeau aceeaşi cutie craniană, dar după mai multe investigaţii au ajuns la concluzia că operaţia nu se poate efectua din cauza mai multor afecţiuni grave ale copiilor. La unul dintre ei era vorba de 12 asemenea afecţiuni, iar la al doilea de 8, între care malformaţii ale inimii şi plămânilor.
În luna ianuarie, siamezii au fost transferaţi de la Bucureşti la Complexul de Servicii Măgura din Codlea, unde erau monitorizaţi în permanenţă, iar medicii de la Spitalul de Pediatrie Braşov interveneau ori de câte ori era nevoie.
Mama copiilor, în vârstă de 16 ani la data naşterii siamezilor, este din comuna Budila şi provine dintr-o familie cu încă şapte fraţi. Imediat după naştere, ea a declarat că a fost violată de verişorul ei şi că nu doreşte să ia copiii acasă, pentru că nu are condiţii pentru creşterea lor. Siamezii au rămas la Maternitatea din Braşov până în luna decembrie, când au fost duşi la Bucureşti, iar apoi transferaţi la Codlea, la Complexul "Măgura", aflat în subordinea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov. AGERPRES/(Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gemeni siamezi separaţi în urma unei operaţii la care au participat 25 de medici O echipă formată din 25 de medici saudiţi, printre care şi ministrul sănătăţii de la Riad, a reuşit să despartă cu succes doi gemeni siamezi iordanieni, uniţi în zona abdominală, în urma unei operaţii ce a avut loc la o clinică din capitala saudită, informează vineri AFP.
Gemeni siamezi, uniţi în zona capului, despărţiţi după o intervenţie de 25 de ore O echipă de 16 chirurgi şi personal medical auxiliar din Melbourne a reuşit după o intervenţie chirurgicală ce a durat 25 de ore să separe două gemene siameze unite în zona capului, o intervenţie extrem de dificilă pentru că gemenele aveau în comun vase de sânge şi ţesut cerebral, informează Associated...
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...
VIRUSUL ZIKA Malformaţii severe la copii şi alte probleme implicate de infecţie Oamenii de ştiinţă apreciază că există o legătură "extrem de probabilă" între virusul Zika şi microcefaliile înregistrate în America Latină şi Caraibe, însă rămân destule necunoscute în legătură cu felul în care fetusul este afectat de virus. AFP a solicitat opinia profesorilor Jean-Francois Delfraissy...
Constanţa: Copii cu malformaţii genitale grave, operaţi la Spitalul Judeţean de specialişti români şi străini Copii cu malformaţii genitale grave au fost operaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, în cadrul unui workshop medical derulat în perioada 24 - 26 septembrie, cu participarea unor reputaţi chirurgi din ţara noastră, Austria şi Germania.
MS: Şase copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi de medici italieni la Spitalul Marie Curie O echipă de 11 specialişti italieni, formată din şase doctori, patru asistente şi un perfuzionist, va sosi, luni, la Spitalul de Copii Marie Curie, pentru a opera, împreună cu medicii şi asistenţii români, şase copii cu malformaţii cardiace congenitale.