Cele mai citite
 


R. Moldova: Medicii atenţionează asupra unui val 'mai agresiv' de gripă pandemică
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din Republica Moldova avertizează populaţia asupra unui al doilea val de gripă A (H1N1), 'mai agresiv', care este aşteptat spre sfârşitul lunii martie
'Cel de-al doilea val al gripei pandemice AH1N1, aşteptat la sfârşitul lunii martie, va fi mai agresiv, iar ignorarea vaccinării conduce spre acutizarea situaţiei epidemiologice din ţară', a declarat directorul adjunct al Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicina Preventivă Vasile Sohoţchi.

Medicii moldoveni au atenţionat şi anterior că o mare parte a populaţiei refuză să se vaccineze împotriva gripei de tip nou, reclamând inclusiv şi calitatea proastă a vaccinului donat de autorităţile române.

Circa 50 de persoane din Republica Moldova au decedat în urma infectării cu virusului gripei A.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
Al doilea caz de deces de gripa A(H1N1) în Republica Moldova Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a fost diagnosticat cu gripă de tipul A(H1N1), a murit în după-amiaza zilei de duminică la Spitalul Clinic Republican (SCR) din Chişinău.
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
R. Moldova: Aproape 500 de cazuri de gripă A, patru decese Până la momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de gripă pandemică, iar patru persoane au decedat în urma infectării cu acest virus.