Cele mai citite
 


Tulcea: Măsuri pentru prevenirea apariţiei unor probleme de sănătate publică
marţi, 16 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria comunei tulcene Pardina a achiziţionat luni o electropompă pentru a scoate surplusul de apă care ar putea să afecteze calitatea apei potabile furnizată populaţiei.
Primarul comunei, Iordan Chisliţchi, a declarat pentru AGERPRES că nivelul ridicat al pânzei freatice din ultima perioadă a dus la apariţia unor infiltraţii la staţia hidrofor din localitate.

'Primele infiltraţii au apărut acum aproape o săptămână. Am cumpărat astăzi o electropompă şi cred că o să rezolvăm problema, astfel încât calitatea apei potabile să nu fie afectată', a menţionat primarul comunei Pardina.

Chisliţchi a mai spus că până în momentul de faţă calitatea apei potabile distribuită populaţiei nu a fost afectată, staţia hidrofor care a fost afectată de nivelul ridicat al pânzei freatice fiind achiziţionată în 2009.

'A costat aproape 100.000 de lei şi am achiziţionat-o împreună cu trei pompe cu apă', a precizat primarul comunei Pardina.

Potrivit edilului, în fiecare primăvară, odată cu creşterea cotelor Dunării, primăria trebuie să facă investiţii pentru a proteja sistemul de furnizare a apei potabile.

În acelaşi timp, directoarea Autorităţii de Sănătate Publică, Adriana Argetoianu, a declarat că în fiecare primăvară primăriile din Delta Dunării sunt informate cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia în cazul creşterii cotelor fluviului.

'Populaţia ştie ce măsuri trebuie să ia pentru a se proteja. Până în momentul de faţă nu am avut semnale din localităţile din Deltă cu privire la situaţii care să vizeze calitatea apei potabile, dar să nu uităm că în această zonă mai există încă localităţi care nu au sisteme de furnizate a apei potabile', a precizat Adriana Argetoianu.

Încă de acum o lună în mai multe localităţi din Delta Dunării s-au semnalat probleme cauzate atât de precipitaţii, cât şi de cotele crescute ale fluviului, nivelul ridicat al pânzei freatice afectând atât terenuri agricole, cât şi locuinţe private.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Doar 50% din unităţile administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au medici de familie Doar patru din cele opt unităţi administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au, în momentul de faţă, medici de familie, sporul de care beneficiază aceştia urmând să se dubleze în luna aprilie, dacă Ministerul Sănătăţii va aplica procentul de majorare anunţat joi de ministrul Nicolae Bănicioiu...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Tulcea: Demersuri ale autorităţilor locale pentru redeschiderea taberei şcolare din oraşul Babadag Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Tulcea a început lucrările de reabilitare a taberei din oraşul Babadag, nefolosită de mai mulţi ani şi aflată în stare de degradare, demersul pentru reintroducerea obiectivului în circuitul taberelor şcolare fiind susţinut de prefectul Marin Bădiţă.
Tulcea: Investiţii americane, inaugurate în judeţul Tulcea Reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România vor participa miercuri şi joi, în judeţul Tulcea, la inaugurarea unor obiective sociale realizate cu sprijinul financiar al militarilor americani.
Tulcea: CJ încearcă să asigure cofinanţarea proiectelor de Sănătate incluse în ITI Delta Dunării Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea încearcă să asigure cofinanţarea necesară punerii în practică a proiectelor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care se vor finanţa anul acesta prin instrumentul financiar european Investiţii Teritorial Integrate (ITI) Delta Dunării.
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...