Cele mai citite
 


'Avionul sanitar destinat SMURD', un proiect umanitar
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia pentru SMURD lansează marţi proiectul umanitar ''Avionul sanitar destinat SMURD'', proiect ce urmează a fi finanţat din fondurile Fundaţiei.
Proiectul prevede în primă fază finanţarea a 100 de ore de zbor din fondurile colectate din campania 2%, pentru asigurarea transferului de urgenţă al pacienţilor aflaţi în stare critică, în cazul în care utilizarea elicopterului nu este posibilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile sau ineficientă din cauza distanţelor mari.
Cu ocazia lansării va fi prezentat avionul sanitar cu dotarea aferentă care permite asigurarea unor condiţii de terapie intensivă.
Pacienţii care urmează să beneficieze de acest serviciu nu vor plăti contravaloarea transportului, misiunile având caracter strict umanitar.
Personalul care urmează să deservească avionul face parte din personalul medical care deserveşte elicopterele SMURD din Bucureşti şi Târgu-Mureş.
Avionul va deveni operaţional începând de marţi, iar decizia asupra oportunităţii utilizării acestuia la un anumit caz aparţine medicilor de la SMURD, precum şi conducerii Fundaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...