Cele mai citite
 


Tulcea: Construcţia unui dispensar în Padina va începe în acest an
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de construire a unui dispensar în comuna Padina din Delta Dunării vor demara în acest an, săptămâna viitoare urmând să apară anunţul pentru organizarea licitaţiei în vederea desemnării constructorului.
Primarul comunei, Iordan Chisliţchi, a declarat, pentru AGERPRES, că cel mai târziu săptămâna viitoare anunţul privind scoaterea la licitaţie a lucrărilor de execuţie a dispensarului va apărea pe sistemul electronic de achiziţii publice.
''După şase ani în care în comună nu a existat un doctor, sperăm să reuşim să schimbăm situaţia asta. Avem localnici care pentru un tratament injectabil trebuie să facă zilnic naveta la Tulcea'', a menţionat primarul.
Acesta a precizat că valoarea investiţiei în acest caz se va ridica la 410.000 lei.
Judeţul Tulcea se confruntă de mai mulţi ani cu problema deficitului de medici, localităţile din Delta Dunării fiind cele mai afectate în condiţiile în care un medic asigură serviciile de specialitate pentru populaţia din mai multe localităţi.
Autoritatea de Sănătate Publică din Tulcea a atras în repetate rânduri atenţia primarilor cu privire la necesitatea de a le oferi medicilor condiţii de trai şi de desfăşurare a activităţii medicale, însă recomandările ASP nu au putut fi puse în practică din cauza bugetelor mici ale comunelor din Deltă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Licitaţii în cadrul unui proiect medico-social din Maliuc, realizat cu sprijin elveţian Primăria comunei Maliuc din Delta Dunării a început procedurile de achiziţie din cadrul proiectului privind dezvoltarea serviciilor medico-sociale din localitate, susţinut financiar de Fondul de cooperare româno-elveţian şi Ministerul Sănătăţii.
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/ Tulcea, un model pentru România prin ITI Vizitată de înalţi oficiali români şi din străinătate, Delta Dunării a strâns de-a lungul timpului numeroase aplauze din partea oaspeţilor, însă, în ultimii peste 20 de ani, în lipsa unei strategii care să le aducă avantaje concrete, comunităţile din Rezervaţie s-au dezvoltat cum au putut. Un plus de...
Tulcea: Consultaţii dermatologice gratuite pentru locuitorii Deltei Zeci de persoane din două localităţi din Delta Dunării au beneficiat în ultimele zile de consultaţii medicale gratuite oferite de o echipă specialişti dermato-venerologi din România, Olanda şi Germania, aceasta fiind prima acţiune de gen din ultimii ani.
Tulcea: Două femei au născut în şalupele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Două femei din localităţi diferite din Delta Dunării au născut în şalupele Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), această situaţie nefiind considerată de medicii SJA deosebită.
Tulcea: Doar 50% din unităţile administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au medici de familie Doar patru din cele opt unităţi administrativ-teritoriale izolate din Delta Dunării au, în momentul de faţă, medici de familie, sporul de care beneficiază aceştia urmând să se dubleze în luna aprilie, dacă Ministerul Sănătăţii va aplica procentul de majorare anunţat joi de ministrul Nicolae Bănicioiu...
Tulcea: Investiţii americane, inaugurate în judeţul Tulcea Reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România vor participa miercuri şi joi, în judeţul Tulcea, la inaugurarea unor obiective sociale realizate cu sprijinul financiar al militarilor americani.